På kajaktur i Tortuguero
På kajaktur i Tortuguero

Katedralen i León
Katedralen i León

Guide på Revolutionsmuseet i León
Guide på Revolutionsmuseet i León

Ridtur på ön Ometepe, Nicaragua
Ridtur på ön Ometepe, Nicaragua

Vrålapa i Arenal
Vrålapa i Arenal

Gulkronad natthäger i Tortuguero
Gulkronad natthäger i Tortuguero

Dag för dag

En tvåstegsraket

Resorna Costa Rica & Nicaragua samt Guatemala & Belize är planerade så att du kan välja att medverka på en av resorna eller på båda. När resan till Costa Rica och Nicaragua avslutas följer en vilodag och sedan startar resan som tar dig genom Guatemala och Belize. Flyg mellan Nicaragua och Guatemala samt de 2 hotellnätterna mellan de båda resorna ingår ej. Bokar du båda resorna får du dock en rabatt på 3000 kr.


Dag 1 Samling i San José

Samling i Costa Ricas huvudstad San José, eller "Chepe" som staden kallas av sina invånare.


Dag 2-4 Tortuguero vid Karibiska havet

Costa Rica (den rika kusten) kännetecknas av sitt rika och varierande djur- och växtliv. 25 procent av landet utgörs av nationalparker och olika typer av skyddade områden. Nationalparken Tortuguero, vid Karibiska havet, är ett av dessa naturskyddsområden. Här finns bland annat över 400 fågelarter (varav 8 olika papegojarter), sengångare, krokodiler samt spindel-, vrål- och kapucinapor. Nationalparken är mest känd för alla de sköldpaddor som kommer hit varje år för att lägga ägg, mellan mars och oktober. Fyra av världens åtta arter av havssköldpaddor finns här. En av dagarna upptäcker du djurlivet från en kajak, längs de frodiga kanalerna. Den andra dagen är ledig och du kan promenera längs stranden eller spana efter fåglar och sköldpaddor.

Dag 5-7 Vulkanen Arenal och bybesök

Du reser vidare med buss till nordvästra Costa Rica och den trevliga byn La Fortuna, som ligger i närheten av landets mest kända vulkan; Arenal (1633 m över havet). Fram till år 2010 var Arenal landets mest aktiva vulkan men för närvarande befinner den sig i en vilande fas. Detta är ett av landets mest natursköna områden. Här kan du göra kortare vandringar över de gamla lavaflödena eller genom den tropiska regnskogen. Åk ut på Arenalsjön, beskåda fåglar eller besök en av de varma källorna i området. En av dagarna besöker du en by för att lära dig mer om livet för ursprungsfolken i området.


Dag 8-9 Vulkanö och molnskog

Du lämnar Costa Rica och reser in i Nicaragua. Med båt beger du dig rakt ut i den mäktiga Nicaraguasjön, där två vulkaner reser sig ur vattnet och bildar Isla Ometepe. Ön har fått sitt namn från de två Nahuatl orden; ome (två) och tepetl (berg). Här får du möjlighet att bestiga någon av vulkanerna, vandra genom molnskog, rida längs med stranden, utforska hällristningar, bege dig ut på en cykeltur och ta ett dopp i den varma sjön.


Dag 10-11 Gamla huvudstaden León

Båt och buss till Nicaraguas gamla huvudstad León, känd för sin välbevarade kolonialarkitektur och som ett fäste för sandinisterna. Staden vibrerar av samtidshistoria. Beskåda muralmålningarna på gator och torg och besök revolutionsmuseet där veteraner delar med sig av sina livshistorier.

Dag 12-13 Bo i bergsområdet Miraflor

Vidare norrut och upp i bergen till det gröna bergsområdet Miraflor. Här har lokalbefolkningen (varav många är änkor från inbördeskriget) gått samman och grundat kooperativ som jobbar med ekoturism. Du bor i en av stugorna som tillhör kooperativet och som ligger utspridda längs berget. Det är en blandning av tropisk skog och jordbruksmark där det finns goda möjligheter att vandra eller rida. Du lär dig om livet på landsbygden i denna del av världen och kan även passa på att besöka en av de små kaffegårdarna och lära dig mer om produktionen.


Dag 14-15 Granada

Resa söderut till trevliga Granada, grundad 1524, och Nicaraguas äldsta kolonialstad. Staden ligger precis vid Nicaraguasjön och inte långt ifrån Managuas flygplats. Här avslutas resan.


Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se