Vad tänkte Gud på när han skapade denna giraffskalbagge
Vad tänkte Gud på när han skapade denna giraffskalbagge

Med små snabba båtar till Nosy Mangabe och Masoala
Med små snabba båtar till Nosy Mangabe och Masoala

Det finns ca 400 grodarter på Madagaskar
Det finns ca 400 grodarter på Madagaskar

Den blåhjälmade vangan är en ornitologs dröm
Den blåhjälmade vangan är en ornitologs dröm

En vacker huvudstad
En vacker huvudstad

Dag för dag

OBS! Den här resan är lite knepig att arrangera eftersom tåget, båten och inrikesflyget endast går en gång i veckan. Därför måste du vara öppen för förändringar i resplanen.

Du gör vandringar i flera nationalparker. Upplägget är ofta flexibelt där du kan välja mellan att gå på längre eller kortare turer.

Dag 1-2 Antananarivo

Samling på vårt hotell i Antanarivo (Tana). Här gör du en stadsvandring i den vackra huvudstaden.

Dag 3-4 Lemurer i Analamazaotra

Med buss österut till nationalparken Analamazaotra. På stigar tar du dig in i regnskogen till världens största lemurart, indrin. De blir cirka en meter höga, saknar nästan helt svans och hörs på flera kilometers avstånd när de markerar sitt territorium. Du gör vandringar på morgonen, på eftermiddagen och särskilda nattvandringar.

Dag 5 Kameleonter i Mantadia

Nationalparken Mantadia är täckt av regnskog. Här får du se den osannolika bladsvansade geckon samt häpnadsväckande kameleontarter som Parsons kameleont - världens största! Kameleonter är lättfotograferade - de sitter still och rör sig ytterst långsamt. Gillar du grodor? Här finns över 100 arter!

Dag 6-7 Med tåget Dia Soa till kusten

Med buss till Moramanga. Morgonen därpå stiger du på ett av jordens märkligaste tåg, Dia Soa (som betyder Trevlig Resa) som tar dig till kusten. Tåget är en kvarleva från den franska kolonialtiden. Smalspårigt med en topphastighet på hela 40 km/h! En tågresa du aldrig glömmer.

Dag 8-9 Båt genom Pangalanes & Rianila

Båt längs vattenvägen Pangalanes, ett system av floder, sjöar och grävda kanaler. Här finns ett spännande fågelliv. Senare kör båten längs floden Rianila och kommer slutligen fram till sjön Ampitabe. Här bor vi i eleganta bungalows i ett privat naturreservat med många halvtama lemurer.

Dag 10 Båt till Toamasina

Båt till Toamasina. Staden har en livlig atmosfär och en bedagad charm från kolonialtiden.

Dag 11-12 På färd längs vaniljkusten

Med buss på dåliga vägar längs vaniljkusten till den lilla staden Soanierana Ivongo. Tidigt dagen efter reser du med en reguljär båt norrut längs kusten till Maroansetra.

Dag 13 Båt till ön Nosy Mangabe

Ön Nosy Mangabe, en paradisö med mycket rikt djurliv och fina korallrev. Redan i början av 1600-talet bodde européer här. Senare blev dock ön ett fäste för pirater.

Dag 14-16 Masoala Nationalpark

Landets största nationalpark är klassat som världsarv av UNESCO och är ett av jordens "nature hotspots". Här gör du vandringar, antingen som dagsutflykter eller en längre vandring med lunch i skogen. Parken har även en marin del med korallrev.

Dag 17-19 Anantanarivo & Ambohimanga

Båt tillbaka till Maroansetra och flyg till Tana. Vi besöker Ambohimanga, den gamla kungaborgen som nu är ett kulturellt centrum. Resan avslutas dag 19.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se