Bilfri cykeltur Si Phan Don.
Bilfri cykeltur Si Phan Don.

Dansare i Angkor
Dansare i Angkor

Glatt möte
Glatt möte

Strosa runt i tempelområdet i Siem Reap
Strosa runt i tempelområdet i Siem Reap

Mobil mattförsäljning
Mobil mattförsäljning

Kvällsfiske på Mekong
Kvällsfiske på Mekong

Mekong svalkar
Mekong svalkar

Marknadsstånd Pakse
Marknadsstånd Pakse

Dag för dag


Dag 1-3 Siem Reap och Angkor Wat

Samling på vårt hotell i Siem Reap. Med Siem Reap som bas utforskar du de imponerande Angkortemplen under två dagar.

Dag 4-5 Båt till Phnom Penh

Du tar morgonbåten nedför Tonle Sap till Phnom Penh. Besök kungahuset, nationalmuseet och den praktfulla gamla marknaden. Ett besök i det gamla tortyrcentret Tuol Sleng är nog obligatoriskt, liksom avrättningsplatsen Choeung Ek, där 17 000 kambodjaner mötte döden. Detta är det mest kända av Kambodjas många killing-fields.

Dag 6-7 Cykla på öar i Mekong

Buss till den fridfulla och vackra staden Kratie, som ligger vackert vid Mekongfloden. Här kan du se de sällsynta sötvattensdelfinerna och cykla mellan byar på öar i Mekong.

Dag 8-10 Till Laos - Si Phan Don, de 4000 öarna

Dagen inleds med en bussresa från Kratie till Si Phan Don i Laos. På vägen stannar bussen vid Sydöstasiens största vattenfall, Khone Phapheng. Si Phan Don är Mekongs imponerande inlandsdelta nära gränsen mot Kambodja. Under tre nätter bor du på ön Don Khong. Här kan du göra utflykter med båt och cykel.

Dag 11 Tempelkomplexet Wat Phu

Du åker morgonbuss och färja över Mekong till tempelkomplexet Wat Phu som härrör från det gamla Khmerriket. Flera intressanta stopp på vägen. Du sover en natt på hotell i den trevliga staden Paxe.

Dag 12-13 Dagsvandring, etniska minoriteter och bybesök

Efter frukost åker du buss till Tad Lo på Bolevanplatån som ligger högt över låglandet längs Mekong. Här finns det flera vattenfall, etniska minoriteter och fina vandringsmöjligheter. Dag 13 bor du i en traditionell by i enkla men bekväma trähus.

Dag 14-15 Attapeu - marknader, byar och vattenfall

Efter frukost startar bussresan till Attapeu det blir flera naturliga stopp längs vägen i byar och på lokala marknader där olika etniska grupper samlas för att handla. I Attapeu får du bekanta dig med staden och på den kringliggande landsbygden. Under Vietnamkriget gick den berömda Ho Chi Minhleden alldeles i närheten av Attapeu. Området drabbades hårt av kriget. Besök museet över Vietnamkriget och Ho Chi Minhleden.

Dag 16 Till Vietnam - Centrala höglandet - Hoi An

Buss till vietnamesiska gränsen uppe i det Centrala höglandet där den vietnamesiska reseledaren möter dig. Härifrån åker du buss buss som tar dig hela vägen till Hoi An vid kusten.

Dag 17-18 Världsarvet Hoi An

Den arkitektoniskt vackra och välbevarade staden Hoi An var från 1600-talet en viktig mötesplats för portugisiska, kinesiska och japanska handelsmän. Ett världsarv. Njut av staden och bada i havet. På kvällen dag 18 tar du nattåg från Da Nang till provinsen Ninh Binh.

Dag 19 Tam Coc, risodlingar och sockertoppsberg

Du installerar dig i byn Tam Coc dit du anländer före lunch. Byn ligger i ett makalöst vackert landskap. Sockertoppsformade berg sticker upp som landmärken på de omgivande risfälten. Det är som i Halong Bay, fast på land! Det är lätt att förstå att platsen, tack vare sin skönhet, är mäkta populär bland fotografer.
Om du vill kan du åka på en båttur genom kalkstensgrottor . Båtturen är mycket spektakulär. Vill du hellre se byn i lugn och ro går det bra och det kanske är skönt med lite stillhet efter nattens tågresa.

Dag 20 Cykla till den gamla huvudstaden Hoa Lu

Idag blir det cykelutflykt. Du hyr en cykel och utforskar i omgivningarna. Terrängen är inte kuperad så det blir en lättsam färd. Första delmålet blir Hoa Lu som var Vietnams huvudstad fram till 1000-talet. Därifrån fortsätter du till naturreservatet Van Long. Sammanlagt kommer du att cykla ca 25 km under dagen och du övernattar i Van Long.

Dag 21-22 Hanoi Vietnams huvudstad

Du lämnar din cykel i Van Long och blir upphämtad med buss som tar dig till till Vietnams trevliga huvudstad Hanoi. Vid ankomst gör du en stadsvandring i närheten av ditt hotell som ligger centralt placerat i Hanois gamla stad. Du kommer att upptäcka att det är en alldeles betagande plats med massor av saker att se och göra. Här avslutas resan dag 22.