Dani-man i traditionell högtidsdräkt
Dani-man i traditionell högtidsdräkt

Dag för dag

Dag 1-2 Ankomst Jayapura

Samling på vårt hotell på gångavstånd från flygplatsen i Sentani. Vila ut efter flygresan och upptäck staden Jayapura.

Dag 3 Genom odlingar och savann till regnskog

Båt över Sentanisjön till en by där bärarna väntar och vandringen börjar. Du kommer att gå i ca 4 timmar och passerar genom odlingar med sötpotatis och kassava därefter över öppen savann till slut når du skogen. Här hjälper du till att bygga en bivack där du skall bo i tre nätter.

Dag 4-5 Läger inne i regnskogen

Dagarna ägnas åt utflykter. Här finns paradisfågel, näshornsfågel, hjortar och vildsvin. I mörkret gör du en utflykt och letar efter nattaktiva djur, framför allt trädkänguru. Bärarna berättar om hur de hittar mat och läkemedel i skogen när de själva är ute. Otroligt spännande med alla dessa livsformer. Du har goda chanser att både se och höra den legendariska paradisfågeln. I området finns två arter. Om du vill kan du följa med på jakt på kasuar och trädkänguru på traditionellt vis.

Dag 6-8 Tillbaks till Sentanisjön

Idag bryter du upp och lämnar lägret och vandrar tillbaks mot bebodda trakter. Vid Sentanisjön tar du en båt och åker till byn Putaly som ligger på en ö i sjön. Här bor du hos en familj i byn under två nätter. Byn är berömd för sitt fina hantverk, speciellt de vackra målningarna på bark. Här lever man huvudsakligen på fiske och du är välkommen att följa med ut på Sentani-sjön. Kanske får du se krokodiler.
Dag 8 åker vi båt över sjön tillbaka till vårt hotell i Sentani. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 9 Flyg till Wamena

Morgonflyg upp till högländerna. Du kommer till Wamena är huvudort i Baliemdalen och ligger på 1600 meters höjd. Staden är liten och du kan upptäcka den på egen hand.

Dag 10-13 Vandring i Baliemdalen

Under fyra dagar vandrar du mellan byar i Baliemdalen med lokala guider. Du övernattar i byar på lokala villkor. Landskapet är rejält kuperat och oerhört vackert. Räkna med många spännande möten med människor under de här dagarna. Kontrasten mot det omgivande samhället är slående och hoten mot det traditionella levnadssättet är många. Här lever Dani-folket, där äldre män fortfarande klär sig endast i koteka, penisfodral. Dag 13 återvänder du till Wamena.

Dag 14 Krigsspel och traditionell fest

I en Dani-by deltar du i en traditionell ceremoni med ett realistiskt krigsspel. Nu får du se hur kvinnorna lagar maten i jordugn, upphettade stenar som täcks med blad och jord, helt utan kokkärl. Naturligtvis får du smaka.

Dag 15 Båt till en liten ö där du bor i byn

Morgonflyg till Jayapura. Från flygplatsen åker du bil till den lilla staden Depapre. Härifrån åker du båt till en by vid havet där du övernattar i ett hus på pålar i vattnet.

Dag 16-18 Bad och snorkling över fina korallrev

Under tre nätter kommer du att bo på stranden. Här kan du snorkla bland korallrev, fiska eller bara njuta av de paradisiska omgivningarna.

Dag 19-20 Sentani

Återfärd till Sentani. Du kan besöka byarna vid Sentanisjön och handla de berömda barktygerna eller ta dig in till Jayapura.
Här avslutas resan.
Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se