U Bein, en av landets mest fotograferade platser. Bron byggdes i teak vid mitten 1800-talet
U Bein, en av landets mest fotograferade platser. Bron byggdes i teak vid mitten 1800-talet

Vävning vid Inle Lake
Vävning vid Inle Lake

Nunnor i rosadräkt
Nunnor i rosadräkt

Man kan göra affärer vid tåget också.
Man kan göra affärer vid tåget också.

Förtrollande Bagan
Förtrollande Bagan

Dag för dag


Dag 1-2 Mandalay

Samling på vårt hotell. i Mandalay. Dag 2 utforskar du staden tillsammans med din reseledare.

Dag 3 Kolonialstaden Pyin Ou Lwin

Buss till Pyin Ou Lwin, en bergsstation under den brittiska kolonialtiden. På gatorna rullar hästdroskor och många av husen är korsvirkeshus.

Dag 4-5 Goitek-viadukten och Thibaw

Du tar tåget över den spektakulära Goitek-viadukten, 104 m hög och byggd 1901. På eftermiddagen kommer du fram till Hsipaw, en gång Shanstatens kungliga huvudstad, idag en genuin avkrok som få turister hittar till. Runt Hsipaw bor många minoritetsfolk. Du möter dem under en vandring eller i gryningen på marknaden vid floden. Du gör en båttur uppför floden och besöker shanbyn Sunlon.

Dag 6-8 Rubingruvorna i Mogok

Buss till Mogok. Här ligger de berömda, hemlighetsfulla rubingruvorna. Stängt för utlänningar sedan 1950, tills nu. Du kommer att se ett nutida Klondyke dit tusentals människor kommit i jakten på rikedom.

Dag 9 Båt nedför Irrawaddy

Egen båt nedför den mäktiga floden Irrawaddy till krukmakarbyn Kyauk Myaung. Du övernattar på madrass på däck.

Dag 10-11 Båt till Mingun och Sagaing

Båten stoppar i Mingun. Här ligger den ofullbordade stupa som började byggas 1791 och skulle bli världens största. Här ser du också världens största klocka, 91 ton! Båten går till Mandalay och sedan vidare till de charmiga städerna Sagaing och Amarapura. Du kommer även att passera den spektakulära bron U Bein som är byggd i teak ca 1850.

Dag 12 Byn Nat Sein

Buss till reseledarens hemby Nat Sein där tiden i mångt och mycket har stått still. Du stannar några timmar och fortsätter sedan till Bagan där du övernattar.

Dag 13-14 Bagan på cykel

Bagan var centrum för ett mäktigt rike under åren 900-1300 och de ca 2200 pagoder och stupor som finns kvar här vittnar om den forna glansen. Här hyr du en cykel för utflykter bland de otaliga pagoderna.

Dag 15 Mt Popa och Kalaw i Shanbergen

Efter frukost åker du hyrd buss hyrd buss till Kalaw. Du tar vägen via Mt Popa som är centrum för dyrkan av andar som har stor betydelse i burmesisk folktro. Själva pagoden ligger spektakulärt placerad på en bergstopp.

Dag 16 Tåg genom södra Shanstaten

Tåg till Nyaung Shwe med täta stopp i småstäder och byar. Färden går långsamt och det finns mycket att titta på. Du kommer att fascineras av det färglada folklivet på alla små stationer.

Dag 17-18 Inle Lake

Inle Lake, en stor, mycket grund sjö. Hela byar är byggda på pålar ute i sjön. Folklivet och vyerna är spektakulära. Här åker du runt på sjön och besöker byar och marknader.

Dag 19-20 Yangon

Flyg tillbaka till Yangon. Det är en lätt bedagad stad med ett myllrande folkliv och mängder av gamla koloniala byggnader och med stor etnisk blandning. Den verkligt stora attraktionen är förstås Shwedagon Pagoda som du besöker i skymningen när hängivna troende förrättar andakt. Passa på att åka med tåget Yangon Circle line. Tåget är inte bekvämt men däremot är resan en intressant upplevelse. Här har du chansen att prova på hur kollektivtrafiken fungerar i Burma. Resan avslutas här.

Vi har ordnat resor till Burma sedan 2001.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se