Taxichaufför i Havanna
Taxichaufför i Havanna

Fiskebåtar för ankar utanför Baracoa på östra Kuba
Fiskebåtar för ankar utanför Baracoa på östra Kuba

Vid El Malecon
Vid El Malecon

Tobaksodling
Tobaksodling

Trinidad, en pitoresk kolonialstad
Trinidad, en pitoresk kolonialstad

Dag för dag

Dag 1-2 Havanna

Samling i Havanna. Du får en första chans att lära känna Kubas fascinerande huvudstad. I Habana Vieja (gamla stan) kan du vandra runt i de historiska gränderna. Du kan besöka fortet, en påminnelse om forna glansdagar, och revolutionsmuseet. Gör som lokalborna - vandra längs El Malecón när solen går ner!

Dag 3-4 Baracoa, Kubas äldsta stad

Flyg till Baracoa, Kubas äldsta stad och platsen där Columbus gick i land år 1492. Baracoa är en trevlig stad att strosa runt i. Besök självständighetsparken Parque de la Independencia och prova den lokala chokladen på något fik. Den stora mängden kakaoträd i regionen har gjort Baracoa till Kubas "chokladhuvudstad". Baracoa ligger i ett naturskönt område och det finns goda möjligheter till bad och kortare vandringar. Du kan exempelvis vandra uppför berget "El Yunque" (ca 4 timmars vandring) och sedan svalka av dig i den kristallklara floden Duaba.

Dag 5-7 Santiago de Cuba

Buss till Santiago de Cuba, vid bergskedjan Sierra Maestras fot. Staden har en stark afrokubansk identitet och har spelat en viktig roll i Kubas historia. Här inleddes revolutionen på 1950-talet. Om du vill lära dig mer om Kubas historia har Santiago med omnejd mycket att erbjuda. Passa på att uppleva en riktig salsakväll på Casa de la Trova eller besök jazzklubben Iris, där unga populära band ofta uppträder.

Dag 8-9 Camagüey, musik och konst

På vägen till Camagüey gör du ett stopp i Bayamo. I denna typiska småstad började frihetskampen mot spanjorerna. Camagüey är i sin tur en livlig universitetsstad och Kubas tredje största stad med 300 000 invånare. Njut av de koloniala byggnaderna, de smala gatorna och det pulserande gatulivet. Sök upp de lokala konstnärerna eller lyssna på den kubanska musiken son!

Dag 10-12 Trinidad, med kolonial prägel

Med buss till den charmiga staden Trinidad. Staden var en gång centrum för slavhandeln, men är idag Kubas bäst bevarade kolonialstad med stenbelagda gränder, färgstarka hus, vackra kyrkor och en spännande marknad. Du kan göra en utflykt till nationalparken Topes de Collantes; vandra genom grönskan tills du når ett vattenfall, där du kan ta ett dopp i den naturliga poolen. Du kan även besöka någon av de vackra stränderna i närheten; Playa Ancon eller La Boca och njuta av sköna bad.

Dag 13-14 Grisbukten och Playa Larga

Bussen följer kustvägen till vackra Playa Larga som ligger vid våtmarkerna Cienaga de Zapata. På vägen dit passerar vi Grisbukten, platsen för det misslyckade USA-stödda invasionsförsöket 1961. Övernattning i Playa Larga.

Dag 15-16 Landsbygden utanför Viñales

På vägen till Viñales besöker vi en krokodilfarm i Cienaga de Zapata samt de berömda orkidéodlingarna i Soroa. Sedan vidare med buss till Viñales, en liten landsbygdsstad i provinsen Pinar del Rio. Här odlas den bästa tobaken och de berömda kubanska cigarrerna rullas för hand. Du vandrar i en nationalpark i den vackra dalen som domineras av mogotes - 160 miljoner år gamla säregna bergsformationer. Du har även möjligheten att göra en båttur i den mytomspunna grottan "Cueva del Indio".

Dag 17-19 Havanna

Buss tillbaka till Havanna, staden som för många är synonymt med bilden av Kuba - slitna fasader, 50-tals bilar och barer där det känns som att tiden stått stilla. Här kommer du att göra en dagsutflykt i Hemingways fotspår. Gå också i Habana Viejas historiska gränder och lyssna på musik! Resan avslutas i Havanna.Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se