Staden Guayaquil har Ecuadors största hamn
Staden Guayaquil har Ecuadors största hamn

Quito är världens näst högst belägna huvudstad
Quito är världens näst högst belägna huvudstad

Middag i djungeln
Middag i djungeln

Frukt till försäljning
Frukt till försäljning

Djuren på Galapagos är inte rädda för människor
Djuren på Galapagos är inte rädda för människor

Med sand i morrhåren
Med sand i morrhåren

Dödskalleapan vilar i trädkronan
Dödskalleapan vilar i trädkronan

Det finns gott om sjölejon
Det finns gott om sjölejon

Dagsvandring i Anderna
Dagsvandring i Anderna

Dag för dag


Resan till Ecuador är 15 dagar men går att förlänga till 20 dagar om du även vill boka in turen till Galápagos.

Dag 1 Guayaquil

Samling på hotellet i hamnstaden Guayaquil. Strosa runt i de gamla delarna av staden, besök katedralen eller hantverksmarknaden.

Dag 2-4 Nationalparken Machalilla vid Stilla havet

Buss till byn Las Tunas vid Stilla havet, intill nationalparken Machalilla. I parken kan du göra en rad utflykter, rid eller vandra genom området och iaktta dess olika typer av regnskogar eller besök det charmiga museet med föremål från Manteñokulturen. Du kan åka ut till ön "Isla de la Plata" som är folktom men har ett rikt fågelliv. De vackra stränderna i nationalparken är väl värda ett besök.

Dag 5-7 Cuenca och Ingapirca

Med buss från Stillahavskusten till Anderna, till Ecuadors tredje största stad Cuenca, med dess välbevarade koloniala stadskärna. De gamla byggnaderna och kyrkorna är numera världsarvsklassade av Unesco och du har gott om tid att lära känna staden. En av dagarna besöker du de viktigaste och största Inkaruinerna i Ecuador; Ingapircaruinerna. Dessa är belägna ungefär en timme norr om Cuenca, på 3200 meters höjd. Här lär du dig om Ecuadors historia; ursprungsfolket Cañaris traditioner samt invasionen av Inkaarmén och senare spanjorerna.

Dag 8-9 Heta källor och vattenfall i Baños

Buss från Cuenca upp till den trevliga lilla staden Baños, vid foten av vulkanen Tungurahua, på gränsen mellan Anderna och Amazonas. Här finns det tid för sköna bad i varma källor, vandringar, rid- och cykelturer. Passa även på att smaka den lokala sötsaken melcocha som görs av sockerrör och är populär över hela Ecuador.

Dag 10-12 Djungelaktiviteter och boendet Runa Huasi

Nu lämnar du Anderna och beger dig med buss till Tena i Amazonas. Med hjälp av en motordriven kanot längs floderna Napo och Arajuno når du de enkla stugorna vid flodkanten, som blir ditt hem de kommande nätterna. Det lilla stugområdet och samhällsprojektet Runa Huasi drivs av 16 lokala Quichua-familjer och en av dagarna besöker du en av familjerna och lär dig om deras medicinalväxter, jakt-, fiske- och odlingstraditioner. Passa på att smaka den traditionella drycken chicha. Du upptäcker djungeln genom vandringar med lokala guider.

Dag 13-15 Quito - ett världsarv

Dag 13 lämnar du Runa Huasi med kanot och sedan buss. Resan går genom ett vackert landskap upp till Quito, som ligger på 2850 meters höjd, vilket gör den till världens näst högst belägna huvudstad. Quitos äldre delar har några av kontinentens bäst bevarade spanska kolonialhus och finns med på Unescos världsarvslista, passa på att strosa runt i de gamla kvarteren. Du kan även åka till ekvatorlinjen, "jordens mittpunkt" och varför inte göra ett besök i den botaniska trädgården. Här avslutas resan.Vill du lägga till Galápagos på din resa? I så fall är resplanen följande:


Dag 1-14 Samma resplan som den ordinarie resan


Resplanen för dagarna i Galápagos kommer att variera från resa till resa på grund av olika scheman. Vilka öar som får besökas vilka år bestäms av nationalparken. Följande resplan kan därför komma att ändras, inte i antal dagar utan rörande vilka öar som besöks.

Dag 15 Flyg till Galápagos

Ca 1 000 km ut till havs ligger Ecuadors största turistattraktion Galápagos, som består av 19 öar och som finns på världsarvslistan sedan 2001. Du landar på ön Baltra och tar dig sedan till båten som kommer att vara ditt hotell under din Galápagosvistelse. Båten gör strandhugg på olika öar. Rutterna skiftar, och nationalparken bestämmer vilka öar som får besökas, vilket gör att exakt rutt ändras från år till år. Vanligtvis besöker man ett flertal av följande öar: Isla Isabela, Isla Rabida, Caleta Tortuga Negra, Isla Santa Cruz, Isla Mosquera, Isla Santiago och Isolote Fernandina.

Dag 16-19 Närkontakt med djur

Vulkanöarna formades för åtta miljoner år sedan. Flora och fauna är till stor del endemiskt tack vare öarnas isolerade läge. Studiet av de olika arterna av finkar var grunden när Charles Darwin utvecklade sin evolutionsteori. Ingen annanstans i världen kan man komma så nära djur utan att de flyger eller springer iväg. Du kan stå en halv meter ifrån ett sjölejon utan att det bryr sig eller varför inte simma med dem? Öarna är framförallt kända för jättesköldpaddorna. De finns bl a på öarna Santa Cruz, Isabela och Santiago. Landleguaner finns bl a på Santa Cruz och Isabela. Galápagospingviner ser man på Isabela, Fernandina och Santiago. Havsleguaner och sjölejon finns på alla öar. Den blåfotade sulan häckar i princip överallt. Mer detaljerad information om de olika öar som besöks samt Galápagos flora och fauna finns i resplanen på engelska. Dag 19 går flyget till Guayaquil, dit du anländer på eftermiddagen.

Dag 20 Guayaquil

Resan avslutas i Guayaquil och inga aktiviteter är inplanerade denna dag, vilket betyder att du kan boka din biljett hem så tidigt du önskar.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se