Sydindiens smaker Södra Indien är känt för sin kokos - i alla former

Sydindiens smaker

Kultur, historia och religion i södra Indien genom maten

Vägen till Indiens mångbottnade själ går via magen. Det frodiga södra Indien är det perfekta avstampet för en kulinarisk upptäcktsfärd. Du besöker risodlingarna i Keralas Backwaters, de böljande kullarna med tebuskar i Munnar och de gigantiska matsalarna i det heliga Tirupati. Du lär dig laga indiska läckerheter och upptäcker vad ingredienser som kokos och senapsfrön kan göra med smaklökarna. Samtidigt får du en unik inblick i kulturen.

Dag för dag

Titta i vår bildsamling
Lugnare Resa i lugnt tempo utan krav på fysisk ansträngning

Program

dagProgram
1-2 Historiska kryddstaden Kochi
3-4 Backwaters och Coconut Palms
5-6 Bland böljande teberg och kryddor
7-8 Malabarkustens muslimska kök
9 Spana på det exotiska djurlivet
10-11 Kaffe och unik matkultur
12 Kokboksförfattare och Mysore-yoga
13-14 Laga mat från fältet till bordet
15 Världens största pilgrimsort
16-17 Personliga matupplevelser i Mahabalipuram
18 Resan avslutas

Titta i vår bildsamling

Karta

Karta

Reseledare

Sanjoo Malhotra Sanjoo Malhotra
Född 1970. Sanjoo kom till Sverige 1997 för studier och har stannat kvar efter det. Brinner för mat och anordnar bl.a. uppskattade matlagningskurser runt om i Sverige.