Världsarvet Ait Benhaddou.
Världsarvet Ait Benhaddou.

Chouwara heter kvarteret för läderfärgerier i Fès
Chouwara heter kvarteret för läderfärgerier i Fès

På kamelrygg i Erg Chebbi
På kamelrygg i Erg Chebbi

Dag för dag

Dag 1 Marrakech och nattåg till Tanger

Samling i Marrakech. Redan samma kväll reser du vidare med nattåg norrut mot Tanger.

Dag 2 Tanger

Du anländer tidigt på morgonen och du har en heldag i Tanger. Hotellet ligger nära hamnen så nygrillad fisk kan rekommenderas. Ta även en tur upp till Cap Spartel, med utsikt över kusten.

Dag 3 Chefchaouen - Den blå staden

Förmiddagen ägnas åt Tanger. Sedan tar du bussen till Chefchaouen, den vackra och charmiga "blå staden" som ligger vid foten av Rifbergen.

Dag 4-5 Gäst hos en familj i Chefchaouen

Under två dagar följer du en lokal familj i deras vardagsbestyr och tar del av Chefchaouens unika atmosfär. Vidare med buss till Fès där du bor inne i den gamla medinan (muromgärdad stadskärna).

Dag 6-7 Den gamla handelsstaden Fès

Två dagar tillbringar du i denna spännande gamla handelsstad, den ena med lokal guide och den andra på egen hand. Du hinner se färgerier för läder, kopparslagerier, alla småbutiker i medinan och moskén Al-Kairaouine med världens äldsta universitet. Sista kvällen reser du med buss till Azrou, en stad i mellersta Atlasbergen, där du övernattar i en Gite (enklare boende som är vanligt i Atlasbergen).

Dag 8 Mellersta Atlasbergen

Denna dag utforskar du Azrou som är en Berberstad med ca 50 000 invånare.

Dag 9 Merzouga, en utpost i öknen

Hela denna dag, med undantag för matstopp, färdas du med buss över bergen ut till Merzouga, en utpost i öknen. Ett grönt bergslandskap med fläckar av snö övergår i ett ökenlandskap med hisnande bergsformationer och gröna oaser.

Dag 10-11 Med dromedar ut i öknen

Du utgår från den kasbah (hotell byggt som ett ökenfort) vi övernattat i och rider med dromedarer till ett läger i öknen. Där sover du i tält eller under bar himmel i tystnaden. Sista dagen bär det av till oasen Skoura, som är omgiven av palmer.

Dag 12-14 Världsarv och byvistelse

Nu reser du vidare västerut ända till Ouarzazate och Ait Benhaddou. Här ligger en Kasbah som är ett UNESCO världsarv. Du bor i den lilla charmiga bergsbyn Tighza där du tar del av familjernas dagliga liv. Vägen mot Essaouira via Marrakech slingrar sig över Col du Tichka som ligger på 2260 meter.

Dag 15-16 Fiskebyn Essaouira

Två hela dagar tillbringar du i fiskebyn Essaouira vid kusten. Här möter du ett avspänt Marocko i miniatyr.

Dag 17-19 Marrakech

Buss till Marrakech för två avslutande dagar med bland annat stadsvandring och besök av Djemma el-Fna, det stora torget i centrala Marrakech. Resan avslutas dag 19.


Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se