Vandring på savannen
Vandring på savannen

Med dhow över till Zanzibar
Med dhow över till Zanzibar

Mt Meru från Kilimanjaro
Mt Meru från Kilimanjaro

Ända upp på toppen
Ända upp på toppen

Uhuru Peak Kilimanjaro
Uhuru Peak Kilimanjaro

Dag för dag

Dag 1 Arusha

Samling på vårt hotell i Arusha. Flygplatsen heter naturligtvis Kilimanjaro!

Dag 2-3 Tarangire och Ngorongoro

Med landcruiser till Tarangire nationalpark. Tarangire är en av de parker som har högst koncentration av vilda djur. Här kan du se mycket av den välkända östafrikanska faunan. Nästa morgon vidare till Ngorongorokratern som är ett av världens mest berömda naturområden. Djurlivet är överväldigande rikt året om eftersom vattentillgången är god i kratersjön.

Dag 4-7 Vandra med massajer

Buss till Longido som är centrum för massajer i Tanzania och Kenya. I fyra dagar vandrar du med massajer kring Mt Longido. Du bär endast den packning du behöver för dagen. Gruppen slår läger utanför massajernas bomas. Längs vägen möter du massajer med boskapshjordar och en hel del djurliv. Det finns chans att se antiloper, gazeller, elefanter, gnuer, bufflar, zebror, giraffer och ett stort antal fåglar.

Dag 8-9 Arusha

Du återvänder till Arusha, denna gång för att vila och göra de sista förberedelserna inför bestigningen av Kilimanjaro.

Dag 10-15 Bestig Kilimanjaro

Du följer Machameleden mot toppen. Den valda leden är anpassad för att underlätta höjdanpassningen så att så många som möjligt skall nå toppen. Vandringen börjar i molnskog. Senare kommer du upp på alpina ängar med jättelobelior. Du når Uhuru Peak på 5895 meter, den högsta toppen i Afrika. Att bestiga Kilimanjaro är fysiskt krävande, så god kondition är nödvändigt. De flesta kommer dock upp! Övernattningar sker i tält.


Ordinarie resa att avslutas dag 16 i Moshi. Som tillägg på den ordinarie resan kan du då välja att fortsätta resan enligt programmet nedan. Resan blir då 22 dagar istället för 16 dagar.


Dag 16 Dar es-Salaam

Buss till Dar es-Salaam, landets största stad med omkring 3 miljoner invånare.

Dag 17-18 Bagamoyo

Vidare norrut med buss till Bagamoyo, en av de historiskt mest intressanta platserna längs Swahilikusten. Här startade karavanerna och utforskandet mot Afrikas inre. Senare en utskeppningshamn för elfenben och slavar samt huvudstad i Tyska Östafrika. När tidvattnet stigit tillräckligt seglar du under stjärnorna med traditionell dhow till Zanzibar.

Dag 19-21 Zanzibar

Ankomst till Zanzibar och Stonetown på morgonen. Under några dagar upptäcker du kryddornas ö och Afrikas kanske mest historiskt intressanta stad med dess vindlande gränder.

Dag 22 Avslut i Dar es-Salaam

Snabb bärplansbåt tillbaka till Dar es-Salaam där resan avslutas.


Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se