Marocko är fantastiskt

Bim

Marocko! Vilket land! Naturscenerierna avloser varann! Det har dock varit svart att hitta fungerande internet och kort om tid att hinna skriva blogg. Nu har vi natt Essaouira, vid havet, men jag borjar dar jag slutade, i Merzouga:

Erkanner att jag var skeptisk till kamelritten ut i oknen, efter tidigare erfarenheter med sadlar av tra som skavde. Denna aftonritt kandes som en drom pa mjuka filtsadlar i sakta mak ut over dynerna. Skuggorna blev langre och i morkret nadde vi berberlagret. Fick god middag och njot av miljoner stjarnor och total tystnad! Natten var kall men vi somnade gott under fyra filtar. Kl 7 satt vi och smahuttrade for att se solen ga upp och farga oknen rod! Magiskt. Morgonritten tillbaka i morgonsol blev precis lika underbar!

Fran Merzouga aker vi sen fin langfardsbuss till Boumalne i bergen. Byter till tva slitna Mercedestaxi, 6 pers i varje inkl. chauffor, som vant kor uppfor slingrande bergsvagar. Obeskrivligt bergslandskap! Ingen av oss har supplevt nagot liknande! Bergsformationerna har namn som Monkeys fingers och Brain of Atlas. Allt ter sig som en saga i solnedgangen.

Det spektakulara aventyret jag var med om pa kvallen var att i local minibus ta mig ner till Boumalne och inhandla lite vin till oss i gruppen, pa "svarta marknaden" och sen ta mig tillbaka i likadan overlastad local bus i morkret upp i bergen. Det var spannande!!! Bussen var beraknad for 12 pers men var lastad med minst 25 pers. puh!

Nasta dag vandrade vi genom dalen langs en liten flod, fick se bergen pa nara hall. Vadade over i iskallt vatten, uppfriskande nu nar solen varmer! Vi besokte en konstnarinna Fatima Mellani, som upptackts av en schweiska for flera ar sen. Forsta Las och Res-besoket. Det blir fler. Det var intressant! Vi sag henne faktiskt pa TV hemma hos familjen vi bodde hos i Ouarzazate.

Dar firade vi nyar, dels med familjen och dels pa fina hotellet alldeles intill, med dunderfest med dans och sang! Detta familjeboende blev minst lika lyckat som det i Larasch. Fick god kontakt med alla och ungarna ar ju sa goa!

Nu ar vi i Essaouira. Vi fick andra reseplanerna igar for det fanns inga bussbiljetter kvar hit fran Marrakesh. Mounir, var reseledare fick ge sig ut och ordna alternativ transport. Det blev minibuss och taxi. Det gjorde han bra. Vi kom hit just nar morkret fallit och gatlyktor lyste upp hela strandpromenaden. Vackert. Har vill vi stanna!

Bim