Med mamma i Kairo

Lotta

I gaar landade jag och mamma paa Kairos flygplats. En dag innan sjalva turen skall borja. Allt hade gatt bra aven om det blev lite hastigt i Wien. Alla dessa kontroller...

Vi fick snabbt tag pa en taxi och uppgav hotellets namn. Chafforen hade inget problem med att ta sig in till stan, till Opera Square, ja till om med till den stora gatan Shearia El Gumhorrya dar hotellet skulle ligga pa en tvargata. Men sen var det stopp, den tvargatan kande han inte till.

Chaufforen fragade sig fram och det blev manga runtkorningar eftersom alla gator ar enkelriktade. Nar vi for tredje gangen var tillbaka vid Opera Square gav han upp och overlamnade oss till en lokal taxi. Mor min var lite orolig, men alla var sa trevliga och skojade med oss att hon till slut utbrast med ett skratt: Det blev ju en ordentlig sightseeingt by night.

Vi tog in pa hotellet och dar traffade vi Soliman, var reseledare, som jag talat med flera ganger, men aldrig traffat personligen. Min kollega Bim hojer honom till skyarna och jag ar benagen att halla med. Vi gick ut och at middag i narheten alla tre, pa ett anrikt gammalt cafee, Cafe Riche fran sent 1800-tal.

Dar har manga politiska planer smitts genom aren och manga affarer har gjorts upp. Soliman och jag hade mycket att prata om men han saag skickligt till att dra in mamma i konversationen hela tiden. Som reseledare ar det verkligen viktigt att kunna fordela gracerna.

Vagen dit kantades av affarer sa mor och jag har redan spanat in lite mojliga inkop. I dag tog vi det lite lugnt pa morgonen, min mor ar trots allt ingen direkt ungdom emedan jag ar aldre an 50 ar. Men kvarteren runt hotellet har vi inspekterat och t o m hittat, eller snarare blivit hittade av, en parfymforsaljare som saljer raavaror till vara exklusiva parfymer.

Saa nu har vi luktat paa Chanel 5, Lancomes O, japanska Shiseido med flera. Ja inte parfymerna utan den oforvanskade ravaran, utan tillsatser eller alkohol som gor att parfymen forangas om man glommer korken. Hit tar vi oss tillbaka innan vi reser hem, det var mor och jag rorande ense om.

Detta skriver jag fran ett internetcafe nagra kvarter bort fran hotellet omgiven av ungar som spelar dataspel. De sag lite forvanade ut nar jag slaentrade in, men nu ar jag accepterad och bortglomd. Om nagra minuter skall jag forsoka hitta tillbaka till hotellet for klockan 20.00 skall vi traffa gruppen dar och i morgon baer det av paa tur till pyramiderna.

Pa aterseende nar jag far nagra minter over och hittar ett cybercafe.