Timbuktu!

Bim

Vill du koppla av - da kan jag verkligen rekommendera en 3 dagars batresa med pinasse langs floden Niger.Strandhugg i lerbyar med glada moten med bybor. Ungar som garna vill halla dig i handen. Garna ett finger per barn. Du far med dig en hel klunga. Far nagon av dem sedan din tomma vattenflaska ar lyckan stor. Den anvandes bla till att ta mat i med till skolan (de som har tur att fa ga i skola)

Att bo i talt vid flodstranden ar ocksa skont. Sanddyner i mansken ar som att befinna sig i "Tusen och en natt".

Vi ar nu i Timbuktu. Namnet later mer sagolikt an hur staden egentligen ser ut. Men lite romantiskt kanns det anda! Vi har besokt sjukhuset. Vaccination, modravard och medicin. Har vaccineras gratis, av mobila team, alla dodliga sjukdomar. Malariamedicin ar gratis till alla blivande modrar. I ar har fotts 523 barn i regionen enligt deras statistik.

Kamelritten igar till Tuaregerna och deras kvallssang vid lagereldar ar minnesvarda guldkorn. Dar skulle jag vilja stanna langre och lara kanna kulturen!

Ett trevligt tips kan jag komma med: Ga garna in pa: resedagboken.se "ingalasse" . Dar hittar du tva av vara resenarer i gruppen. De berattar om var resa och lagger in fina foton!

Flyger imorgon bitti till Bamako och fortsatter aventyret dar!