Precis sa har...

Bim

Ja, precis sa har ska en Lasochres-resa vara, tycker jag. Enkelt boende, traffa mycket manniskor, lara sig om landet, spannande och omvaxlande. Skriver nu i hettan, fran Mopti. En stad nara Nigerfloden. Vi har plus 35 grader nastan hela tiden. Ar nu redan inne pa dag 12 pa resan och vi har upplevt fantastiskt mycket! Buss och jeepfarder, vandringar mellan byar i Dogon-land och lart om de olika folkslagen; Bambara som ar 50 % av befolkningen och ar bonder, Fulani, boskapsskotare och jagare, Bozo, fiskare... Alla har sina egna tillhorigheter, men samarbetar och det forekommer aldrig strider. Man talar om problem och loser dem tillsammans.

Vi har klattrat i klippskrevor och hisnat av otroliga vyer over afrikaslatten! Sovit pa lerhustaken under moskitnat. Harligt att ligga dar och se pa manen och hora trummor fran narliggande Dogonbyn.

Var reseledare Djarra ar en kunnig ledare bade om Malis historia, geografi och aven sagner om foreteelser. Han har tagit oss upp till Tellemfolkets boningar i klippvaggar. Ett pygmefolk som levde for mycket lange sen. Han tar sig tid och bryr sig om oss alla och kan verkligen ordna det bra for oss.

Nu ser vi fram emot Pinassebatsfarden i 3 dagar pa floden Niger, anda till Timbuktu!