Vackra vyer i Norra Vietnam
Vackra vyer i Norra Vietnam

Blomsterförsäljning
Blomsterförsäljning

I Mai Chau
I Mai Chau

Sällskap under vandringen
Sällskap under vandringen

På väg till marknad i Hanoi
På väg till marknad i Hanoi

Förbjudna staden i Hué
Förbjudna staden i Hué

Dag för dag

Dag 1-3 Hanoi och Halongbukten

I Ha Noi bor du i gamla stan som är med på UNESCO:s världsarvslista. Med buss vidare till nästa världsarv Ha Long Bay. Under ett dygn kryssar du runt bland sockertoppsöar och fiskebåtar. Här besöker du kalkstengrottor, badar samt njuter av maten och lugnet.

Dag 4-7 Cykling i ett sockertoppslandskap

Buss till provinsen Ninh Binh där du cyklar i tre dagar i landsbygdsmiljö. Området är tätbefolkat, men det är lite trafik på vägarna och få utlänningar. Här cyklar du i ett vackert landskap med stora risfält som är beströdda med sockertoppsberg. Landskapet liknar Ha Long Bay men ligger på land.

Dag 8-10 Vandring mellan byar i bergen

Efter frukost åker du buss 150 km till Mai Chau. Den här trevliga platsen blir utgångspunkten för din vandring. Mai Chau är en liten trevlig stad och här finns en mängd bra restauranger och mycket att titta på. På kvällen dag 8 kan du packa ner det du behöver för vandringen. Resten av ditt bagage kommer du att kunna lämna på hotellet. Vandringen börjar efter frukost dag 9 och du vandrar i en liten grupp med guide mellan byar. Området kring Mai Chau utgör hemvist för ett antal minoritetsfolk och allt är vackert inramat av risfält och kalkstenberg. Du vandrar mellan byar och möter många människor som är ute och arbetar på fälten. Du övernattar sedan hemma hos en familj där du även äter middag. Dag 10 vandrar du tillbaks till Mai Chau och tar in på samma hotell som förut.

Dag 11-13 Hanoi

Du åker buss cirka 140 km till Ha Noi, en av Asiens trevligaste huvudstäder. Trots ständig förändring har staden bevarat lite småstadskänsla. Besök Litteraturens tempel, Etnografiska museet, Ho Chi Minhs mausoleum eller bara vandra runt i staden. Du kommer att ha gott om tid till eget förfogande. Det finns mycket att se och göra. Din reseledare bistår dig gärna om du behöver hjälp. På kvällen dag 13 tar du nattåg till Hué.

Dag 14 Kejsarstaden Hué

Ankomst till Hué. Passa på att se den förbjudna staden, åk båt på Parfymfloden, se någon av de gamla kejsargravarna eller strosa runt och iakttag vardagslivet.

Dag 15-16 Det välbevarade Hoi An

Buss till Hoi An, en arkitektoniskt vacker och välbevarad småstad med anor från 1600-talet. Då var staden en viktig mötesplats för portugisiska, kinesiska och japanska handelsmän. I staden vimlar det av bra restauranger. Vill du sy upp kläder skall du passa på att göra det här. Enklast blir det om du tar med något favoritplagg som du vill kopiera. Ungefär tre kilometer från Hoi An finns det en utmärkt strand. Det är enkelt att ta sig dit med en hyrd cykel. Det är trevligt att cykla på landsbygden utanför Hoi An och med cykel kan du även besöka krukbyn som ligger alldeles i närheten. En utflykt lite längre bort som varmt rekomenderas är My Son, ett intressant tempelkomplex från Champerioden.

Dag 17-19 Livet i Mekongdeltat

Dag 17 tar du natttåget till Saigon och åker vidare med buss till Can Tho i Mekongdeltat. Här kommer du under två dagar att få en inblick i människors livsvillkor i en annorlunda livsmiljö. Buss tillbaka till Saigon dag 19.

Dag 20-22 Fängelseön Con Dao

Morgonflyg till den gamla fängelseön Con Dao som numera är nationalpark. Här kan du vandra eller cykla runt, njuta av långa vita stränder, göra utflykter till havs, bada och snorkla. I Vietnamkrigets spår bör du besöka det en gång i tiden beryktade fängelset där sydsidan förvarade krigsfångar i så kallade tigerburar.

Dag 23-24 Saigon

Morgonflyg tillbaka till Saigon. Reunification Palace och War Remnants Museum måste ses. En annan given höjdpunkt är Distrikt 5, Chinatown. Där finns stadens största marknad; Cho Lon. Du rekommenderas att dricka något svalkande på takterrassen till Rex hotell. Det är ett trevligt ställe och dessutom en historisk plats som besöktes av många krigskorrespondenter under Vietnamkriget. Här avslutas resan.

.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se