Du cyklar i vackra omgivningar
Du cyklar i vackra omgivningar

Ibland får man stanna och beundra omgivningarna
Ibland får man stanna och beundra omgivningarna

Full fart längs risfälten
Full fart längs risfälten

På väg mot Nam Dinh
På väg mot Nam Dinh

Besök i grottor i Tam Coc
Besök i grottor i Tam Coc

Efter tröskningen
Efter tröskningen

Lunchpaus på vägen
Lunchpaus på vägen

Dag för dag


Dag 1 Samling i Hanoi

Samling på hotellet i Hanoi.

Dag 2 Cykelstart

Cyklingen inleds med att du tar lokalbussen till Ha Dong, som ligger i södra Hanoi. Här får du din cykel. Under elva dagar kommer du att cykla genom sju provinser. Du cyklar 50-70 km om dagen så du behöver ha skaplig kondition och vara en någorlunda van cyklist. Färden går genom ett otroligt vackert landskap i en halvcirkel runt Hanoi. Landskapet är skiftande med majestätiska kalkstensberg, floder och frodiga gröna fält. Du cyklar ut från Hanoi genom de södra förorterna. Första natten tillbringar du i den lilla staden My Duc.

Dag 3 Till naturreservatet Van Long

Efter frukost fortsätter färden genom ett jordbruslandskap. Du cyklar till Gia Vien och vidare till naturreservatet Van Long där du övernattar. Här kommer du att göra en kortare båttur.

Dag 4-5 Nationalparken Cuc Phuong

Dag 4 cyklar du till nationalparken Cuc Phuong, som är hem för hundratals växter och djur, varav många är utrotningshotade. Här får du en vilodag och hinner upptäcka den 22 200 hektar stora parken. Parken har även ett räddningscenter för återanpassning av langurer, som räddats från illegala handlare. Den orörda regnskogen är hemvist för 308 fågelarter. Andra dagen i Cuc Phuong är fri och du kan göra egna utflykter eller följa med din färdledare på en vandring i skogen.

Dag 6 Ett magiskt landskap

Du cyklar genom ett magiskt landskap med sockertoppsliknande kalkstensberg och oändliga risfält till staden Tam Coc.

Dag 7 Till staden Nam Dinh

Staden Nam Dinh, som är huvudstad i provinsen med samma namn, blir dagens mål. På vägen besöker du Hoa Lu som var kunglig huvudstad i det dåvarande Vietnam under åren 968-1009.

Dag 8 Våtmarksäventyr

Dagens etapp tar dig till provinsen Thai Binh. På vägen passerar du genom norra Vietnams största våtmarker i nationalparken Xuan Thuy. Sedan fortsätter du ytterligare en bit till den lilla staden Ai Quoc där du övernattar.

Dag 9 Pagoder och risfält

Dagens cykling tar dig genom ett landskap bestrött med risfält, odlingar och vackra pagoder. Du övernattar i provinsen Hai Duong.

Dag 10 Bac Ninh

Cyklingens näst sista etapp tar dig till provinsen Bac Ninh och den lilla orten Dong Coi. Bac Ninh är en kulturellt rik provins och i Vietnam är Bac Ninh känt för bland annat den berömda folkmusikformen Quan Ho.

Dag 11 Till Hanoi via Long Bien

Den sista cykeletappen tar dig till Hanoi och du cyklar in i Hanoi över den legendomspunna Long Bien bron. Bron byggdes 1903 och konstruerades av Gustave Eiffel som även byggde Eiffeltornet i Paris. Long Bien var under Vietnamkriget den enda transportleden in till Hanoi för varor från hamnen i Hai Phong. Av den anledningen försökte USA stänga den transportleden. Från 1965 och fram till 1972 var Long Bien utsatt för bombanfall nästan dagligen.

Dag 12-14 Hanoi

Med sina trädkantade gator är Ha Noi en av de trevligaste asiatiska huvudstäderna. Det är en stad i ständig förändring som trots detta bevarat lite småstadskänsla. En av dagarna gör du en stadsrundtur så att du får en känsla för hur staden hänger ihop. Den andra dagen är fri att upptäcka staden på egen hand. Passa på att besöka Etnografiska museet, Armémuseet, Ho Chi Minhs mausoleum eller vandra bara runt i staden. Testa maten på någon av de otaliga små restauranger som kommer i din väg. Speciellt rekommenderas Bún bò Nam Bộ på 67 Hàng Điếu, njut och låt dig bedåras. Det finns mycket att se och göra. Din reseledare bistår dig gärna om du behöver hjälp. Resan avslutas här dag 14.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se