På Djungelresan är det lätt att få nya kompisar
På Djungelresan är det lätt att få nya kompisar

Jacob och Isabella spanar efter djur från båten.
Jacob och Isabella spanar efter djur från båten.

På spaning efter vilda djur
På spaning efter vilda djur

Uppe bland trädtopparna
Uppe bland trädtopparna

Många fötter
Många fötter

Grottutforskarna!
Grottutforskarna!

Sverige-Malaysia i vattenpolo.
Sverige-Malaysia i vattenpolo.

Ett rikt fiskliv
Ett rikt fiskliv

Dag för dag


Dag 1 Kuala Lumpur

Samling på hotellet i Kuala Lumpur.

Dag 2 Eldflugor i mangroven

Ni åker med hyrd buss till naturreservatet Kuala Selangor vid kusten. Här ser ni vadarfåglar, apor och varaner. Starkast intryck gör nog de intensivt blinkande eldflugorna i kvällsmörkret.

Dag 3-4 Molnregnskog i Frasers Hill

På morgonen besöker ni ett projekt där mangroveskog återplanteras för att skydda kusten. Läs & Res stöder projektet. Här får ni hjälpa till att plantera, en garanterat rolig och lärorik upplevelse! Därefter går bussen till Frasers Hill där de koloniala byggnaderna vittnar om en svunnen tid. Här på 1500 meters höjd är temperaturen behaglig och här vandrar ni i molnregnskog.

Dag 5-6 Fladdermöss och jättepaddor

Buss till den lilla staden Jerantut. På vägen besöker ni Kuala Gandah. Här tar man hand om djur i behov av vård, bland annat hjortar och pytonormar. Andra dagen görs en utflykt till en närbelägen grotta där det finns mängder med fladdermöss, jättepaddor och kanske den helt blinda grottormen. Det är bra att ha med en ficklampa!

Dag 7 Kvällsspaning efter insekter

Efter frukost går bussen till Nationalparken Kuala Tahan. Här kommer ni att bo på ett litet resort alldeles vid floden Tembeling. Efter lunch besöker ni parkens huvudkontor och får en videopresentation av nationalparken. Sedan vandrar ni till Lubok Simpon som är en av naturen skapad simbassäng. Här finns gott om tid att bada. Efteråt återvänder ni till ert boende för middag. Senare under kvällen blir det nattvandring med spaning efter insekter. Kanske det dyker upp en skorpion också!

Dag 8 Flodsafari

När frukosten är uppäten äntrar ni en båt och åker ungefär en timme upp längs floden. Härifrån blir det en timmes vandring till Kumbang, där det satts ut saltstenar. Hit kommer många djur för att slicka i sig lite salt. Kumbang betyder svart panter och här har de dykt upp förr. På väg tillbaka till båten passeras en plats där hängbroar byggts uppe i trädtopparna. Här stannar ni till för att vandra runt på de fantastiska hängbroarna och njuta av scenerierna. Därefter fortsätter ni tillbaka till båten för vidare transport till resorten där en stärkande lunch väntar. Resten av eftermiddagen är fri för egna upptåg. Efter middagen blir det safari med båt för att spana efter vilda djur längs flodstränderna. Här finns möjlighet att se olika typer av hjortar, tapirer och olika kattdjur till, exempel den svarta pantern. Det är spännande, men det skall betonas att för att se en svart panter skall en ha lite tur.

Dag 9 Skjuta med blåsrör

Idag åker ni båt till en by där en grupp ur Malaysias ursprungsbefolkning Orang Asli bor.
Väl på plats kommer ni att få lära er mer om deras levnadssätt, bland annat hur de gör upp eld på traditionellt sätt och hur de jagar med blåsrör. Ni återvänder till er resort för lunch. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter. För dem som vill finns det möjlighet att övernatta i ett gömsle uppe vid Kumbang och spana efter vilda djur. De som deltar i den här aktiviteten måste ge sig av vid femtiden på eftermiddagen. Naturligtvis kommer reseledaren Ruslan att följa med till Kumbang. Ni kommer att få med er en enklare middag och det finns sovsäck att låna. Vill ni ha er egen sovsäck så går det bra att ta med en egen från Sverige.

Dag 10 Hyra båt och bada i vattenfall

Idag är det en helt ledig dag. De som vill kan hyra en liten båt och åka till ett litet vattenfall där ni kan bada. Här finns också möjligheter att göra kortare vandringar. Kostnaden för båthyra är ca 400 kr för en båt där ni ryms fyra personer.

Dag 11-13 Familjeboende

Avfärd till Kuala Lipis där ni äter lunch och sedan bär det av byn Kuala Medang för inkvartering hos en malajisk familj där någon i familjen talar lite engelska. Här finns det gott om lekkamrater och ni får gärna hjälpa till med att tappa gummi, plocka frukter från träden och hjälpa till med vardagssysslorna.

Dag 14 Till Kotha Baru

På morgonen åker ni djungeljärnvägen till Wakaf Baru och därifrån buss till Kotha Baru för en övernattning på hotell. Här besöker ni den livliga nattmarknaden.

Dag 15-18 Paradisbad på Perhentian Besar

Efter frukost går färden till Kuala Besut vid havet. Härifrån åker ni båt två timmar rakt ut i Sydkinesiska Sjön till Pulau Perhentian Besar. Här stannar ni i fyra nätter. Ön är omgiven av korallrev och ni kan snorkla hela dagarna. Ni kanske hyr en båt för att utforska små, obebodda öar. Det är som att leka Robinson Crusoe!

Dag 19-20 Kota Bharu

Ni lämnar ön och tar taxi till Kota Bharu med fina shoppingmöjligheter och en berömd nattmarknad. Resan avslutas i Kota Bharu dag 20. Härifrån bokar ni flyg direkt hem.Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se