Nam Ou slingrar sig fram i ett fantastiskt landskap
Nam Ou slingrar sig fram i ett fantastiskt landskap

På Nam Ou
På Nam Ou

Gatan i byn Muong Ngoi
Gatan i byn Muong Ngoi

Vy över vackra Muang Ngoi
Vy över vackra Muang Ngoi

Riset är klart att skördas
Riset är klart att skördas

Pha That Luang i Vientianne
Pha That Luang i Vientianne

Dag för dag

Dag 1 Chiang Rai

Samling i Chiang Rai i norra Thailand där du möter din reseledare på samlingshotellet.

Dag 2 Båt på Mekong till Pak Beng

Buss till Chiang Khong vid gränsen till Laos. Med båt längs Mekongfloden till staden Pak Beng. Tempot är lugnt och du tar del av den lokala kulturen längs floden.

Dag 3 Udomxai

Du åker buss till Udomxai, huvudstad i provinsen med samma namn. Du passerar genom hmong- och thaibyar längs vägen. Den här delen av Laos är orörd och levnadssättet är traditionellt.

Dag 4 Båt till Muang Ngoi

Du fortsätter med buss till Muang Khoua och därifrån båt nerför floden Nam Ou till byn Muang Ngoi.

Dag 5-6 Vandring mellan byar

Muang Ngoi ligger vid floden Ou i fantastiskt vackra omgivningar. Under två dagar vandrar du på smala stigar mellan byar och belönas med fantastiska vyer över bergen och spännande möten med olika etniska grupper.

Dag 7 Upplev bylivet i Muang Ngoi

Du har en ledig dag i Muang Ngoi. Välj själv om du vill vandra, ta en tur på floden eller uppleva byn. Passa på att njuta av lugnet i byn och utsikten över floden.

Dag 8-10 Världsarvet Luang Prabang

Båt till Nong Khiaw och sedan lokalbuss till den tidigare kungliga huvudstaden Luang Prabang. Här trängs mängder av praktfulla tempel och kloster som har satt staden på UNESCOs världsarvslista. En av de absoluta höjdpunkterna är ett besök i det gamla kungliga palatset.

Dag 11-12 Krukslätten och Hmongbyar

Buss genom ett kuperat landskap till staden Phonsavan. Här utforskar du den mytomspunna Krukslätten (Plain of Jars). Du besöker Hmongbyar och gör kortare vandringar i omgivningarna.

Dag 13 Mot Khoc Kham

Buss från Phonsavan genom ett fantastiskt grönskande bergslandskap. Du passerar Muang Khoun med stupor och en jättebuddha och fortsätter på vägar där få turister färdas. Halvvägs till Kong Lor övernattar du i den lilla gudsförgätna byn Khoc Kham.

Dag 14-16 Båt genom Kong Lor grottan

Resan fortsätter genom det sagolikt vackra landskapet till Hin Boun där du bor alldeles invid floden Nam Hai. Under två dagar utforskar du området och åker båt genom den sju kilometer långa Kong Lor grottan.

Dag 17-18 Huvudstaden Vientiane

Tidig buss till Laos charmiga huvudstad Vientiane. Besök Tat Luang, landets viktigaste helgedom och avnjut några läckerheter från det laotiska köket på någon trevlig restaurang. Nattåg till Bangkok på kvällen dag 18.

Dag 19 Bangkok

Ankomst till Bangkok på morgonen och här avslutas resan.
Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se