Angkor Wat.
Angkor Wat.

Kusten vid Kep
Kusten vid Kep

På hemväg
På hemväg

Strosa runt i tempelområdet i Siem Reap
Strosa runt i tempelområdet i Siem Reap

Lotusblomma
Lotusblomma

Vattenfall nära Semonorom. Foto Per-Olof Widheden
Vattenfall nära Semonorom. Foto Per-Olof Widheden

Dag för dag

Dag 1 Phnom Penh

Samling på vårt hotell i Phnom Penh.

Dag 2-4 Ut på landsbygden

Du gör en bussresa till Sen Monorom i provinsen Mondulkiri. Det här är den mest glesbefolkade provinsen i Kambodja med bara 35000 invånare och hem för Bunongfolket. Med provinsens huvudstad Sen Monorom som bas utforskar du delar av provinsen, bland annat landets mest spektakulära vattenfall Buo Sraa. Under ett dygn bor du hos en familj i byn Pou Siam och lär dig mer om vardagslivet på landsbygden.

Dag 5-6 Cykla mellan öar i Mekong

Buss till den fridfulla staden Kratie som ligger vackert belägen vid landets livsnerv, den mäktiga Mekongfloden. Det här är bästa platsen för att se de sällsynta och utrotningshotade sötvattensdelfinerna. Här cyklar du mellan byar och tar dig ut till öar i Mekong. På små grusvägar och stigar kommer du långt bort från stadens oväsen, stanna var du vill och prata med människor som jobbar på åkrarna.

Dag 7-8 Kampong Cham

Med båt till Kampong Cham, porten till östra och nordöstra Kambodja. Kampong Cham är känt för sina fina tyger i siden. Cykla till den lilla byn Prey Chung Kran där alla hushåll har en vävstol. Eller ta dig till ön Koh Paen i Mekongfloden där du ser den ståtliga bambubron som är en attraktion i sig.

Dag 9-11 Kep, Kampot - ut till havet

Nu bär det av till staden Kep med buss. Kep är en liten badort och en behaglig plats med ett lugnt tempo. Njut av de vackra omgivningarna. Från Kep kan du göra utflykter till den närliggande staden Kampot samt nationalparkerna Ream och Kirirom. Du kan också göra en åtta kilometer lång vandring upp till ett berg utanför Kep. Här finns goda chanser att se apor och andra djur. Gör en utflykt till Rabbit Island (Koh Tonsay) som har traktens finaste stränder.

Dag 12-13 Phnom Penh

Innan lunch tar du bussen till Phnom Penh, Kambodjas huvudstad. Besök kungahuset, Nationalmuseet och den praktfulla gamla marknaden. Phnom Penh är en stad med stora kontraster. Ett besök i det gamla tortyrcentret Tuol Sleng är nog trots de obehagliga känslorna ett måste, liksom avrättningsplatsen Choeung Ek, där 17 000 kambodjaner mötte döden. Det är ett av landets många killing-fields.

Dag 14-17 Angkor Wat

Du tar en morgonbåt på sjön Tonle Sap till Siem Reap. Med Siem Reap som bas utforskar du Angkortemplen. Här är cykel det optimala transportmedlet där du kan välja att cykla ensam, med andra eller med reseledaren. Angkor byggdes mellan åren 802 till 1432 och sträcker sig över en yta på 200 kvadratkilometer. Blandningen av buddhism och hinduism, tillsammans med regnskogen som är sammanväxt med templen samt de fantastiska reliefväggarna gör Angkor unikt och storslaget.

Dag 18-19 Båt till Battambang

En av de vackraste båtfärderna i Kambodja går till staden Battambang, en trevlig stad med välbevarade koloniala villor.

Dag 20-21 Till Phnom Penh

Buss till Phnom Penh. Här avslutas resan.


Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se