På äventyr i kayak
På äventyr i kayak

Kullerstensgator i Colonia
Kullerstensgator i Colonia

Nationalparken Cabo Polonio
Nationalparken Cabo Polonio

Huvudstaden Montevideo
Huvudstaden Montevideo

En av Uruguays milsvida stränder
En av Uruguays milsvida stränder

Dag för dag

Dag 1 Tango i Buenos Aires

Samling på hotellet i Argentinas huvudstad Buenos Aires. På kvällen får du chansen att uppleva stadens tangoliv. Njut av musiken och dansen och varför inte testa dina steg på en danslektion?

Buenos Aires har en atmosfär som gör att du känner ett allmänt välbefinnande. Strosa runt i de lummiga parkerna och längs gatorna som kantas av träd och spännande arkitektur. Staden har många ansikten; bohemiska San Telmo, hippa Palermo och eleganta Recoleta, där Evita Perón är begravd. En annan populär stadsdel att besöka är La Boca, där fotbollsklubben Boca Juniors har sin arena och där de fortfarande dyrkar sin eviga idol - Maradona.

Dag 2-3 Paddling i Uruguayfloden

På morgonen lämnar du storstaden Buenos Aires och åker buss till en by vid Uruguayfloden i delstaten Entre Rios, precis på gränsen till Uruguay. Detta är ett naturskönt område dit ytterst få turister kommer. Här paddlar du kayak i lugn och ro längs floden och lär dig om områdets natur, djur och historia. På kvällen grillar vi tillsammans, en traditionell asado. Morgonen efter beger vi oss ut på en kortare vandring längs floden och sedan fortsätter vi över gränsen, in i Uruguay och med buss ca 8 timmar vidare till Atlantkusten.

Dag 4-6 Byar längs kusten

Dessa dagar spenderar du i kustbyn La Pedrera och nationalparken Cabo Polonio. Här väntar långa, vilda och vackra sandstränder, Sydamerikas största koloni av sjölejon, en fantastisk stjärnhimmel och en fridfull stämning. Bege dig ut på upptäcktsfärd mellan småbyarna och sanddynerna eller koppla av med en mate (ett slags traditionellt örtte) på stranden.

Dag 7 Buss till Montevideo

Buss till huvudstaden Montevideo, vid floden Rio de la Plata. Promenera längs strandpromenaden, besök gamla stan och smaka en empanada i någon av stadens parker.

Dag 8 Charmiga Colonia

Med buss till den lilla pittoreska kolonialstaden Colonia. Staden grundades år 1680 av portugiser som smugglade varor över Rio de la Plata till Buenos Aires. Strosa omkring och ät lunch på någon av stadens mysiga uteserveringar. På eftermiddagen tar vi båten över Rio de la Plata till Buenos Aires.

Dag 9 Buenos Aires

Resan avslutas i Buenos Aires.


Om du vill lägga till ett besök till Uruguays fantastiska granne Argentina så erbjuder vi möjligheten att utöka din resa med 13 dagar. Resan blir då 22 dagar istället för 9 dagar. Bokar du båda resorna samtidigt erbjuder vi en rabatt på 3800 kr.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se