Besök på landsbygden
Besök på landsbygden

Machu Picchu
Machu Picchu

På spaning efter djur i Amazonas
På spaning efter djur i Amazonas

Den mäktiga kondoren
Den mäktiga kondoren

Välkommen till byn!
Välkommen till byn!

Inkahuvudstaden Cusco
Inkahuvudstaden Cusco

En av dina fria dagar i Cusco kan du göra en utflykt till regnbågsbergen
En av dina fria dagar i Cusco kan du göra en utflykt till regnbågsbergen

Dag för dag

Dag 1 Lima

Samling på vårt hotell i Lima. Passa på och besök ett av Limas kända museer, exempelvis Guldmuseet.

Dag 2-4 Vandra i Amazonas

Flyg till Puerto Maldonado där du fortsätter med båt uppför floden till sjön Sandoval i Tambopata naturreservat. Med djungellodgen som utgångspunkt gör du kortare vandringar i regnskogen för att komma nära växt- och djurlivet. Du gör utflykter med båt på sjön för att spana efter djur. Området är mycket fågelrikt med bland annat papegojor, hoatzin, tukaner och hägrar. Här finns också apor, fladdermöss, jätteuttrar, sköldpaddor och fyra sorters kattdjur; jaguar, puma, ozelot och margay. På kvällsturerna kan du spana efter kajmaner.

Dag 5-6 Cusco

Njut av det vackra landskapet under den långa bussresan genom djungeln och upp i bergen till inkacivilisationens huvudstad Cusco, dit du anländer på kvällen. Du bor i San Blas, ett lugnt och trevligt område bara några minuters gångavstånd från centrala Cusco, med en fantastisk utsikt över Cuscodalen. Cusco ligger på 3400 meters höjd och du har en fri dag att strosa runt i den spännande staden och anpassa dig till höjden.

Dag 7-8 Vandring till Machu Picchu

Du åker buss fyra timmar och sedan väntar en 12 km lång vandring längs en gammal Inkaled. Du vandrar längs järnvägen och passerar exotiska träd på väg till byn Aguas Calientes, där du övernattar. Byn är känd för sina heta källor men framför allt för sin närhet till den gamla inkastaden Machu Picchu. Denna mytomspunna plats är känd som den "förlorade staden" eftersom de spanska kolonisatörerna aldrig lyckades hitta den. På 2200 meters höjd går du uppför trappor, vandrar längs välbevarade terrasser, genom gränder samt besöker olika tempel. Läget och den magnifika utsikten gör besöket oförglömligt.

Dag 9-10 Cusco - världens centrum

Från denna världens navel utstrålade radier som delade upp inkariket i fyra regioner, därav namnet: Tawantinsuyo - "De fyra hörnens rike". Du har nu två fria dagar att upptäcka Cusco. Staden är full av museer, färgstarka marknader och restauranger där du kan prova på allt som det andinska köket har att erbjuda: lamakött, quinoa, starka såser och potatis i alla dess former. Du kan även besöka olika arkeologiska platser kring staden; Soltemplet, den kolossala ruinen Sacsayhuaman samt de ceremoniella templen i Q'enqo och Tambomachay. Besök den heliga inkadalen "Urubamba", med flera historiska platser såsom inkafästningen i Pisac eller den historiska staden Ollantaytambo.

Dag 11-12 Bo i en Quechuaby

Under två dagar bor du i en Quechuaby där du upplever hur lokalbefolkningen på landsbygden i Anderna lever. Byborna tar hand om dig och visar dig sin kultur och sin jordbrukstradition. Bygemenskapen är mycket viktig och mycket av arbetet i byn bedrivs fortfarande kollektivt. Du kommer också till en skola i byn och får möjlighet att interagera med eleverna. Bybesöket upplevs bland majoriteten av våra resenärer som det bästa under hela resan! På eftermiddagen dag 12 återvänder du till Cusco för övernattning.

Dag 13 Puno

Med buss över högplatån Altiplano på 4000 meters höjd till Puno vid vackra Titicacasjön. Längs vägen betar flockar med lamor och alpackor och i bakgrunden ser du snöklädda berg.

Dag 14 Besök i en Aymaraby

Den här dagen lär du känna byn Atuncolla och en ny familj. Familjerna bor i traditionella lerhus och lever fortfarande enligt gamla traditioner. Ta del av det dagliga livet och medverka i olika hantverksaktiviteter. Byn omges av ett vackert landskap, i närheten av lagunen Umayo. Du återvänder till Puno på kvällen för övernattning på hotellet.

Dag 15 Titicacasjön

Du beger dig ut på Titicacasjön, världens högst belägna navigerbara sjö, på 3812 meter över havet, och även Sydamerikas största insjö. Du besöker Urosfolket som lever på flytande vassöar. Deras sätt att bygga båtar av vass inspirerade Thor Heyerdahl i hans expeditioner med Kon-Tiki. Därefter åker du båt vidare till ön Taquile med sin speciella textiltradition, där männen stickar och kvinnorna väver. På kvällen övernattar du på hotellet i Puno.

Dag 16-17 Lima

Flyg till Lima, där resan avslutas dag 17.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se