Mayaruinen Palenque
Mayaruinen Palenque

Den trevliga staden San Cristóbal
Den trevliga staden San Cristóbal

Avkoppling i en cenote
Avkoppling i en cenote

Du äter på enkla restauranger i byarna
Du äter på enkla restauranger i byarna

Rosa flamingos i Ría Celestún
Rosa flamingos i Ría Celestún

Dag för dag

Dag 1-2 Mexico City

Samling på vårt hotell. Mexico City är, med över 20 miljoner invånare, en av världens största städer. Men låt dig inte skrämmas av stadens storlek, det är en stad med många lugna områden och otaliga attraktioner. Staden ligger på samma plats som aztekernas huvudstad Tenochtitlan låg och är rik på historia. Det finns även många spännande utflyktsmål i närheten, bland annat konstnären Frida Kahlos mysiga förort Coyoacan och de flytande trädgårdarna i Xochimilco. Man kan också göra en utflykt till den storslagna pyramid-staden Teotihuacán, kanske världens största stad för 2000 år sedan.

Dag 3-5 Kolonialstaden Oaxaca

Buss till Oaxaca som är en av Mexikos vackraste och charmigaste kolonialstäder och huvudort i en region med 16 levande språk. Här får du möjlighet att utforska den kringliggande dalen med sina tusenåriga ruiner och färgsprakande marknader. Oaxaca är berömt över hela Mexiko för sitt hantverk och sin matlagning.

Dag 6-8 Vandring i Sierra Norte

I bergen utanför Oaxaca, Sierra Norte, vandrar du längs floder och majsfält och genom skog täckt av skägglav. Här har ursprungsfolken startat ett ekoturistprojekt för att bevara den unika miljön och samtidigt skapa en inkomstkälla. Sierra Nortes 400 000 hektar kontrolleras av ursprungsfolken Zapotec och Chinantec. I bergen finns sju olika typer av skog, 500 fågelarter och Mexikos alla sex kattdjur. Du övernattar i stugor i byar och får möjligheten att bekanta dig med livet på den mexikanska landsbygden och det mexikanska bastubadet. Efter trekkingen den tredje dagen återvänder gruppen till Oaxaca för övernattning.

Dag 9-12 San Agustinillo vid Stilla Havet

Buss rakt söderut till Stilla Havet. Du bor i fiskebyn San Agustinillo och kan göra upptäcktsfärder i omgivningarna eller bekanta dig med världen under havsytan. Under juniresan gör du en delfin- och sköldpaddstur och under decemberresan spanar du efter valar.

Dag 13-14 San Cristóbal

Många resenärer anser att San Cristóbal de las Casas i delstaten Chiapas är den trevligaste staden i hela Mexiko. Staden blev känd för världen när Subcomandante Marcos ledde ett uppror mot regeringen för att förbättra ursprungsfolkens levnadsvillkor i mitten av 90-talet. Du kan upptäcka staden till fots och besöka byar i bergen runtomkring.

Dag 15-17 Mayaruinen Palenque

Mitt inne i den tropiska regnskogen hittar du den kanske vackraste mayaruinen av dem alla - Palenque. Mäktiga ruiner som kittlar din fantasi och vittnar om mayakulturens arkitektur, vetenskap och konst. Palenque ligger i en nationalpark och en av dagarna kan du besöka något av vattenfallen.

Dag 18-19 Celestún vid Karibiska havet

Framme vid Karibiska havet bor du i den lilla fiskebyn Celestún på Yucatánhalvöns nordöstra spets. Byn är mest känd för naturreservatet Ría Celestún, där man under decemberresan kan se stora kolonier av rosa flamingos och andra flyttfåglar. En av dagarna gör du en båtutflykt för att upptäcka kustvegetationen och djurlivet.

Dag 20-21 Valladolid och cenotes

Valladolid, mitt på Yucatánhalvön, är en typisk småstad med välbevarad arkitektur. I området runt staden ligger flera mayaruiner och säregna vattenfyllda underjordiska grottor, cenotes, där man kan ta ett svalkande dopp.

Dag 22 Cancún - resan avslutas

Buss till massturismens Cancún där resan avslutas. Vilken kontrast!
Hemresan kan påbörjas tidigast kl 16.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se