Du besöker kulturprojektet Callejón de Hamel i Havanna
Du besöker kulturprojektet Callejón de Hamel i Havanna

Gammal jänkare i Havanna
Gammal jänkare i Havanna

Dansuppvisning i Baracoa
Dansuppvisning i Baracoa

Träna dina danssteg på en av salsalektionerna!
Träna dina danssteg på en av salsalektionerna!

Ta ett dopp i nationalparken Topes de Collantes utanför Trinidad
Ta ett dopp i nationalparken Topes de Collantes utanför Trinidad

Kulturprojektet Callejón de Hamel
Kulturprojektet Callejón de Hamel

Dag för dag

Dag 1-2 Havanna, Kubas kulturella hjärta

Havanna är Kubas huvudstad och landets kulturella hjärta. Alla Kubas musiktraditioner går att finna här och du får chansen att bekanta dig med den kubanska musikens rötter. Du kommer att utforska musik som är besläktad med Yoruba-religionen och har afrikanska rötter. Musikstilen rumba föddes i stadens fattigare delar och har lagt grunden till latin jazz. Havanna erbjuder ett brett spektrum av konsertlokaler och musikklubbar att utforska, passa på att besöka den trevliga jazzklubben "La zorra y el cuervo". Det finns mycket att göra i Havanna! Vandra längs Malecón i solnedgången eller i Habana Viejas (gamla stans) historiska gränder. Låt musiken hitta dig, den finns överallt!

Dag 3-5 Baracoa, Kubas äldsta stad

Flyg till Baracoa, Kubas äldsta stad och platsen där Columbus gick i land år 1492. I möten med lokala musiker lär du dig om nengon och kiriba, varifrån den populära musikstilen son växte fram. Baracoa är en trevlig stad att strosa omkring i - besök självständighetsparken Parque de la Independencia och prova den lokala chokladen på något fik. Den stora mängden kakaoträd i regionen har gjort Baracoa till Kubas "chokladhuvudstad". Baracoa ligger i ett naturskönt område och det finns goda möjligheter till bad och kortare vandringar. Du kan till exempel vandra uppför berget "El Yunque" (ca 4 timmars vandring) och sedan svalka av dig i den kristallklara floden Duaba.

Dag 6-8 Son i Santiago de Cuba

Buss till Santiago de Cuba, Kubas andra stad som har en stark afrokubansk identitet. Santiago har fostrat många av Kubas främsta musiker och en av kvällarna kan du besöka jazzklubben Iris där unga populära band ofta uppträder. Du kommer även att möta en grupp lokala musiker och se ett uppträdande i musikstilen son (som bl a salsan har sina rötter i). Salsa kommer du att prova på genom en danslektion en av dagarna. Under juli månad äger ett av Kubas viktigaste kulturella evenemang "El Festival del Caribe" rum. Du kan ta del av det breda kulturella programmet, med bland annat musik och dans. I Santiago inleddes revolutionen på 1950-talet och du kan besöka flera historiska platser.

Dag 9 Bayamo - trubadurmusik i en typisk kubansk småstad

Buss till Bayamo, en typisk kubansk småstad med lugna gator, skuggiga torg och välbevarade kolonialhus. I staden där självständighetskampen mot spanjorerna inleddes får du bekanta dig med La Trova - Kubas egen trubadurtradition. La Trova delas upp i tre delar, den humoristiska, den romantiska och den politiska (som kallas La Nueva Trova och som uppstod efter revolutionen 1959).

Dag 10 Musik och konst i Camagüey

Med buss till Camagüey, som är en livlig universitetsstad och Kubas tredje största stad med 300 000 invånare. Njut av de koloniala byggnaderna, de smala, labyrintiska gatorna och det pulserande gatulivet. Stadens välbevarade historiska centrum är numera ett världsarv. Tillsammans med din reseledare kommer du att upptäcka stadens musik- och dansliv.

Dag 11-12 Trinidad, kolonialstad nära till sköna bad

Charmiga Trinidad är Kubas bäst bevarade kolonialstad med kullerstensgator och hus i starka färger, grundad 1514. Trinidad erbjuder många bra dansskolor och här väntar en till salsalektion. Du får tid att koppla av och goda möjligheter att använda dig av dina nyvunna kunskaper om kubansk musik, ute på dansgolvet. Du kan göra en utflykt till "Parque Nacional Topes de Collantes" för att göra en kortare vandringstur, med ett dopp i vattenfallet eller besöka någon av de vackra stränderna i närheten.

Dag 13-14 Buss till Havanna

Med buss tillbaka till Havanna. Här avslutas resan.Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se