Utsikt från Panajachel, Guatemala
Utsikt från Panajachel, Guatemala

Vandring i mayabyn i Belize
Vandring i mayabyn i Belize

Vackra Lago Atitlán
Vackra Lago Atitlán

Tikal, mayastaden i djungeln
Tikal, mayastaden i djungeln

Kolonialstaden Antigua, Guatemala
Kolonialstaden Antigua, Guatemala

Avslappnade Caye Caulker i Belize
Avslappnade Caye Caulker i Belize

Marknadsvimmel
Marknadsvimmel

Dag för dag

En tvåstegsraket

Resorna Costa Rica & Nicaragua samt Guatemala & Belize är planerade så att du kan välja att medverka på en av resorna eller på båda. När resan till Costa Rica och Nicaragua avslutas följer en vilodag och sedan startar resan som tar dig genom Guatemala och Belize. Flyg mellan Nicaragua och Guatemala samt de 2 hotellnätterna mellan de båda resorna ingår ej. Bokar du båda resorna får du dock en rabatt på 3000 kr.

Dag 1-2 Samling i Antigua

Samling i Antigua, Guatemalas gamla huvudstad, grundad 1543. Antigua är en av de äldsta städerna i Latinamerika och bland många ansedd den vackraste. Här kan du ge dig ut på promenader längs kullerstensgatorna i kolonialstaden och blicka ut mot de tre vulkanerna vid horisonten. Eller varför inte en vandring uppför Guatemalas mest aktiva vulkan, Pacaya? Nära till flygplatsen i Guatemala City.

Dag 3-4 Panajachel och Chichicastenango

Buss till Panajachel, som ligger vid sjön Atitlán, omgiven av rykande vulkaner. Du kan göra utflykter till någon av byarna i bergen eller med båt till en fiskeby i sjön. Du kommer också till den färgstarka marknaden i staden Chichicastenango, som ligger på 2,017 meters höjd.


Dag 5-6 Copán i Honduras

Du reser från Panajachel på morgonen till den trevliga staden Copán i norra Honduras. Copán var under sin storhetstid den största och mest inflytelserika staden i Mayacivilisationens södra del och hade i slutet av 700-talet ca 20 000 invånare. Staden övergavs mystiskt under tidigt 900-tal och idag är dess ruiner med på UNESCO:s världsarvslista. Copán är unikt i Mayavärlden för sina skulpturer och för sitt mest kända monument; den hieroglyfiska trappan. På trappans 63 steg framträder berättelsen om den 12:e kungens död och dynastins fortsatta berättelse. De 1800 glyferna utgör den längsta kända Mayainskriften. Under en dag går du omkring bland ruinerna och upptäcker denna magiska plats. Det finns även flera intressanta museer som visar olika föremål som hittats bland ruinerna.


Dag 7 Punta Gorda vid Karibiska Havet

Buss till Puerto Barrios i Guatemala och vidare med båt till Punta Gorda i Belize. Punta Gorda är en fiskestad, grundad 1832 av garifunabefolkningen och som idag består av ett flertal etniska grupper, bland annat kekchi, mopan, kineser och indier.


Dag 8-9 Bo hemma hos mayafamiljer i Belize

Nu väntar två dagar långt bortom de vanliga turistmålen. Du bor hemma hos engelsktalande mayafamiljer (i Belize är det engelska som gäller, inte spanska) och deltar i familjens vardagssysslor. Du kommer att ha gott om tid att prata med byns invånare och medverka i de dagliga byaktiviteterna. Här kan du lära dig hur man bakar riktiga majstortillas. Omgivningarna bjuder på många möjligheter till utflykter. Barnen blir entusiastiska vägvisare.


Dag 10-11 Tikal, mayaruiner i regnskogen

Resdag tillbaka till Guatemala och upp till Flores. Hit reser du för att besöka Tikal, mayakulturens majestätiska stad med pyramidliknande tempel mitt ute i regnskogen - "mayakulturens Manhattan". Tikal beräknas ha haft nära 100 000 invånare under sin storhetstid. Idag springer näsbjörnar och andra djur runt bland ruinerna. Du kan vandra omkring här i timmar och utforska den fantastiska platsen som blir ännu mer spännande av att ruinerna befinner sig mitt inne i djungeln.


Dag 12-13 Barriärrev på ön Caye Caulker

Buss från Flores till Belize och sedan båt ut i Karibiska havet till den lilla ön Caye Caulker. Ön delades i två öar efter orkanen Hatties framfart 1961. Idag kan du njuta av snorkling, dykning och fiske i det fantastiska barriärrevet. På ön finns inga bilar, endast skyltar som uppmanar cyklisterna att köra långsamt. Njut av lugn och ro, och lite reggae.

Dag 14-15 Belize City

Resdag till Belize City, inte längre landets huvudstad men fortfarande landets största stad, med ca 71 000 invånare. Här avslutas resan och härifrån bokar du ditt flyg hem.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se