Musiker i Salento
Musiker i Salento

Äntligen framme i Ciudad Perdida
Äntligen framme i Ciudad Perdida

På besök i ursprungsfolkens huvudstad Uribia
På besök i ursprungsfolkens huvudstad Uribia

Den charmiga kolonialstaden Villa de Leyva
Den charmiga kolonialstaden Villa de Leyva

Stadsdelen La Candelaria i Bogotá
Stadsdelen La Candelaria i Bogotá

Strandstopp i La Guajira
Strandstopp i La Guajira

Dagsvandring i Valle de Cocora
Dagsvandring i Valle de Cocora

Du bor i Cartagenas gamla del som är ett UNESCO världsarv
Du bor i Cartagenas gamla del som är ett UNESCO världsarv

Solnedgång i La Guajira
Solnedgång i La Guajira

Tayronafolkets ättlingar lever fortfarande i Santa Martas berg
Tayronafolkets ättlingar lever fortfarande i Santa Martas berg

Dag för dag

Dag 1-2 Huvudstaden Bogotá


Samling på hotellet i huvudstaden Bogotá. Du bor i det charmiga området "La Candelaria", som är stadens kulturella och historiska centrum. Här hittar du koloniala byggnader, kyrkor, museer och restauranger. Du kommer att ha tid att upptäcka staden, ta linbanan upp till Cerro de Monserrate för att få en bild av denna fantastiska storstad, som ligger på 2625 m höjd och omgivs av Andernas toppar. Är du intresserad av historia eller konst kan Bogotá erbjuda utmärkta museer, såsom Guldmuseet eller Museo Botero, med verk av Colombias mest kända konstnär Fernando Botero. Mycket av landets nutidshistoria kan tolkas i den gatukonst som fyller Bogotás centrala delar, varför inte utforska den på en organiserad graffitirundvandring?

Dag 3-4 Guatavita & Villa de Leyva

Nu lämnar du storstaden och reser till lagunen Guatavita som ligger på 3000 m höjd. Här lär du dig om Colombias historia och legender. Sjön var helig för människorna i Muiscakulturen, som levde i detta område och offrade värdefulla gåvor till lagunen, därav legenden om El Dorado. Efter besöket till Guatavita fortsätter du till kolonialbyn Villa de Leyva, med många välbevarade byggnader från 1500-talet. Villa de Leyva ligger i en dal som tidigare var en del av havet och området är rikt på fossiler. Bland fossilerna finns skelettet av en Kronosaurus, som levde för 100 miljoner år sedan och som kan beskådas i byns museum. Byns omgivningar gör den till en utmärkt plats för utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling eller ridning.

Dag 5 Med buss till Honda

Nu reser du från det svala bergsområdet till det varma och fuktiga område där staden Honda ligger. Detta är en viktig stad i Colombias historia på grund av dess läge intill floden Magdalena. I början av 1900-talet var floden den enda transportled som fanns mellan det karibiska havet och Bogotá och Honda var den viktigaste hamnen inne i landet.

Dag 6-8 Vandring i Valle de Cocora & kaffe i Salento

Du reser från Honda till den lilla staden Salento, där du kan promenera runt och beskåda de färgstarka byggnaderna, prova en lokal sötsak på torget och gå uppför kullen Alto de la Cruz för att beundra de fantastiska gröna omgivningarna.

Under en dagsvandring upptäcker du nationalparken och molnskogen i Valle de Cocora, med sina höga vaxpalmer. Dalen ligger i nationalparken "Los Nevados". Du vandrar under 6-7 timmar, från ca 2400 m över havet och uppför till 2860 m där du får en fantastisk utsikt över berget Morrogacho. Sedan vandrar du ner i dalen igen. Längs stigen passerar du ett reservat med ca 30 kolibriarter. I området finns även den andinska kondoren och den gulörade papegojan, som lever i vaxpalmerna.

Området kring Salento överlever främst på sin kaffeproduktion och den tredje dagen gör du en kaffetur. Du lär dig då hela processen i kaffebönans liv och njuter av en kopp Arabica. Colombia har perfekt klimat för kaffeodling och är den tredje största kaffeexportören i världen. Efter kaffeturen fortsätter du med buss till Medellin.


Dag 9-10 Storstaden Medellin

Nu får du chansen att upptäcka Colombias näst största stad; den dynamiska storstaden Medellin, belägen i en dal och känd som "den eviga vårens stad" på grund av sitt behagliga klimat, med 21 grader året om. Ta dig runt staden i linbana och prova på den typiska regionala maträtten bandeja paisa (ris, avokado, chorizo, bönor, ägg, matbanan, stekt fläsk och majsbröd) i en av stadens många utmärkta restauranger. Under eftermiddagen dag 10 flyger du till kolonialstaden Santa Marta, där du övernattar.

Dag 11-13 Isolerade Guajirahalvön

Med jeep till Cabo de la Vela och Punta Gallinas på Guajirahalvön. Ursprungsfolket Wayuu lever självständigt i detta öde område med hav och sand så långt ögat kan nå. Cabo de la Vela är en avlägsen fiskeby där Wayuufolket lever, känd för sin ekoturism och sina vackra omgivningar. Här sover du i hängmatta och besöker ursprungsfolkens huvudstad Uribía. Dag 13 återvänder du till Santa Marta på eftermiddagen.

Dag 14-16 Kolonialstaden Cartagena

Med buss till den vackra och romantiska kolonialstaden Cartagena de Indias. Du bor i stadens gamla del, som är ett UNESCO-världsarv, fullt av välbevarade och färgglada kolonialhus, smala kullerstensgator och ett pulserande gatuliv. Här är du långt ifrån den enda turisten, men stadens skönhet gör den till ett obligatoriskt stopp. Dessa dagar är fria, strosa omkring bland gränderna eller gör en dagstur ut i karibiska havet för att besöka några av paradisöarna i skärgården. Resan avslutas här dag 16.


Om du vill lägga till en fantastisk vandringsupplevelse till din Colombiaresa så erbjuder vi möjligheten att utöka din resa med 6 dagar för att besöka ruinerna efter den mystiska, förlorade djungelstaden; Ciudad Perdida. Resan blir då 22 dagar istället för 16 dagar.


Dag 1-13 Samma resplan som den ordinarie resan.Dag 14 Santa Marta

En ledig dag i Santa Marta, Sydamerikas äldsta bevarade stad, där du kommer att ha en fri eftermiddag att gå runt och bara koppla av innan vandringsdagarna börjar. På stadens Museo de Oro (Guldmuseet) kan du se en del av de lergods och smycken som hittats i Ciudad Perdida.

Dag 15-19 Vandring till Ciudad Perdida

Under 5 dagar vandrar du genom djungeln för att upptäcka ruinerna i Ciudad Perdida (den förlorade staden). Det enda sättet att ta sig hit är till fots och vandringen är ansträngande. Observera att Colombiaresan generellt sett har 2 glober i svårighetsgrad medan denna vandring har 3 glober. Längs vägen passerar du små byar där ursprungsfolk lever och du sover i hyddor (i hängmattor eller på madrasser). Detta är en spektakulär naturupplevelse och även en fantastisk historieupplevelse! Staden "försvann" runt tiden för spanjorernas erövring i början av 1500-talet och blev sedan "upptäckt" 1975. Staden, som byggdes av Tayronafolket, är idag en av de största förcolumbianska städer som har upptäckts i Latinamerika, mellan 2000-4000 människor tros ha levt här. Du återvänder till Santa Marta på eftermiddagen dag 19 och tillbringar natten där.

Dag 20-22 Kolonialstaden Cartagena

Med buss till den vackra och romantiska kolonialstaden Cartagena de Indias. Du bor i stadens gamla del, som är ett UNESCO-världsarv, fullt av välbevarade och färgglada kolonialhus, smala kullerstensgator och ett pulserande gatuliv. Här är du långt ifrån den enda turisten, men stadens skönhet gör den till ett obligatoriskt stopp. Dessa dagar är fria, strosa omkring bland gränderna eller gör en dagstur ut i karibiska havet för att besöka några av paradisöarna i skärgården. Resan avslutas här dag 22.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se