Nationalparken Perito Moreno
Nationalparken Perito Moreno

Ravinen Humahuaca
Ravinen Humahuaca

Patagonien är hem för en unik samling vilda djur
Patagonien är hem för en unik samling vilda djur

Den spektakulära glaciären Perito Moreno
Den spektakulära glaciären Perito Moreno

Stadsdelen La Boca i Buenos Aires
Stadsdelen La Boca i Buenos Aires

Fitz Roy
Fitz Roy

Guacos i Patagonien
Guacos i Patagonien

Dag för dag

Dag 1-2 Storstaden Buenos Aires

Samling på hotellet i huvudstaden Buenos Aires, med ett enormt myller av mysiga kaféer, trevliga restauranger och ett dynamiskt kulturliv. Buenos Aires har en atmosfär som gör att du känner ett allmänt välbefinnande. Strosa runt i de lummiga parkerna och längs gatorna som kantas av träd och spännande arkitektur. Staden har många ansikten; bohemiska San Telmo, hippa Palermo och eleganta Recoleta, där Evita Perón är begravd. En annan populär stadsdel att besöka är La Boca, där fotbollsklubben Boca Juniors har sin arena och där de fortfarande dyrkar sin eviga idol - Maradona. Bekväm nattbuss till Tucumán andra kvällen.

Dag 3 Tucumán

Du anländer till Tucumán, vid Aconquijabergens sluttningar på morgonen. Du har sedan resten av dagen att utforska staden som trots sin storlek, som landets femte största stad, har behållit en småstadskänsla. Det var här som Argentinas självständighet från Spanien deklarerades år 1816.

Dag 4-8 Småbyar och inhemsk kultur i norra Argentina

Dessa dagar upptäcker du nordvästra Argentinas småstäder och jordfärgade bergslandskap, som tycks skifta i färg varje timme. Det omväxlande landskapet är tämligen okänt utomlands, ömsom kargt och ömsom tropiskt fuktigt. Argentinarna själva betraktar detta område som en dold skatt. Regionen erövrades av Inkaimperiet runt år 1480 och ursprungsfolkens traditioner lever vidare än idag i byar som Tilcara och Purmamarca. Vi gör stopp längs vägen i bland annat dalen Tafi del Valle, ravinen Humahuaca och saltöknen Salinas Grandes. Majoriteten av nätterna spenderar du i Salta där du kan beundra den koloniala arkitekturen och besöka Catedral Basílica de Salta, som anses vara landets vackraste.


Dag 9 Flyg till Patagonien

Flyg via Buenos Aires till El Calafate. Patagonien är en av världens få bevarade vildmarker och här är det den karga miljön som bestämmer livsvillkoren för djur och människor. Under de kommande dagarna får du chansen att uppleva det som gör Patagonien så speciellt - landskapet, vidderna och tystnaden.

Dag 10-13 Glaciären Perito Moreno & Parque Nacional Los Glaciares

Nu får du chansen att beundra en av de mest spektakulära vyerna i hela Sydamerika, den kritvita glaciären Perito Moreno. Glaciären täcker ett område på 250 km² och är som mest 700 meter djup.

Du fortsätter därefter till den lilla byn El Chaltén, belägen mitt i Parque Nacional Los Glaciares. Toppen av berget Fitzroy är nästan alltid täckt av moln, ett fenomen som ursprungsfolket Tehuelche trodde var rök och därför gav det namnet Chaltén (rökiga berget). Fitzroy är 3405 m högt och dess skogar och sluttningar är hem för en unik samling av vilda djur och växter, inklusive det lilla rådjuret huemel och den majestätiska (och långt från lilla) kondoren, en av världens största fåglar.

El Chaltén är en utmärkt utgångspunkt för vandringar och under två dagar gör vi dagsvandringar genom skogar, förbi vattenfall och glaciärer. Hela tiden med en svindlande utsikt mot karga och spetsiga granitberg. Du har en fri dag att bege dig ut på egna äventyr längs stigarna eller bara koppla av i byn. Flyg till Buenos Aires på kvällen dag 13.

Dag 14-15 Tango i Buenos Aires

En fri dag i Buenos Aires. På kvällen samlas vi för att uppleva stadens tangoliv. Njut av musiken och dansen och varför inte testa dina steg på en danslektion? Resan avslutas här dag 15.

Om du vill lägga till ett besök till Argentinas vänliga och välkomnande granne Uruguay så erbjuder vi möjligheten att utöka din resa med en vecka. Resan blir då 22 dagar istället för 15 dagar. Bokar du båda resorna samtidigt erbjuder vi en rabatt på 3800 kr.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se