Byn Daluoshui i Lugusjön
Byn Daluoshui i Lugusjön

Paus under vandring
Paus under vandring

Ryttare under hästfestivalen väster om Litang
Ryttare under hästfestivalen väster om Litang

Ung kvinna i traditionella kläder under hästfestivalen väster om Litang
Ung kvinna i traditionella kläder under hästfestivalen väster om Litang

Entre till klostret i Litang
Entre till klostret i Litang

Xiangchengdalen i västra Sichuan
Xiangchengdalen i västra Sichuan

Jättepanda äter bambu i pandaparken Bifengxia
Jättepanda äter bambu i pandaparken Bifengxia

Dag för dag

Chengdu är en internationell flygplats. Du bokar ditt flyg direkt hit. T ex Stockholm - Chengdu ToR. Du kan också välja att stanna några dagar i Beijing på hemresan för att se Beijings sevärdheter.

Dag 1-2 Chengdu

Samling på vårt hotell i Chengdu. Under två dagar utforskar du den moderna staden, känd för sin goda men starka "Sichuan-mat" mat, samt för de många templen och tehusen.

Dag 3-4 Världsarvet Lijiang

Flyg till Lijiang. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa runt på kullerstensgatorna längs kanalerna, beundra arkitekturen och gå på en kulturföreställning på kvällen.

Dag 5-6 Vandring vid Tigersprångsklyftan

Två dagars vandring i Tigersprångsklyftan (Tiger Leaping Gorge). Från en led högt uppe i bergen, ovanför Jinshafloden, kan du blicka ned i en av världens djupaste raviner. Du övernattar på fina vandrarhem och väljer svårighetsgrad på vandringen: lätt, medel eller rejält krävande.

Dag 7-8 Shangri-La och buddhistkloster

Zhongdian eller Shangri-La som staden är omdöpt till, tillhör kulturellt och historiskt Khamprovinsen i det tidigare självständiga Tibet. Här ligger Songzanlinklostret uppfört av den femte Dalai Lama. Många tibetanska pilgrimer vallfärdar till tempelområdet, beläget på 3200 m.

Dag 9-10 Byboende och jakostfabrik

Resan går genom ett enastående vackert landskap till byn Luorong. På vägen passerar du otaliga chorten med tibetanska böneflaggor. Du bor hos en familj som driver en jakostfabrik och får smaka egenproducerade produkter. Dag 10 är målet byn Kasi vid gränsen till Yunnan.

Day 11-12 Tibetanska högplatån

Resan fortsätter på den tibetanska högplatån där ett grönt landskap omgivet av snöklädda toppar breder ut sig. I Daocheng vandrar du fritt på kullar och njuter av utsikten över grässlätterna där jakar betar.

Dag 13-14 Litang - hästfestival på 4000 m höjd

Den långa och upplevelserika bussresan fortsätter mot Litang på cirka 4000 m - staden med en fantastiskt vänlig och avkopplande atmosfär. Besök hästfestivalen, kloster och gör lätta dagsvandringar i det vackra, kuperade landskapet.

Dag 15-16 Kangding - Tibet möter Kina

Kangding, som länge varit en handelsplats där tibetaner och kineser möts, ligger vackert i en ravin. Vid horisonten ser du berget Minya Konka (7556 m), ett av världens högsta berg utanför Himalaya. Du kan ta linbanan upp till Paomashan Mountain eller koppla av i en varm källa strax utanför staden.

Dag 17-18 Shangli Old Town

Buss till Luding där du gör ett kortare stopp för lunch. Bron över floden Dadu byggdes ursprungligen under Qingdynastin och är ett historiskt landmärke. Du fortsätter till Shangli old town, staden med en perfekt mix av historia, kultur och tradition.

Dag 19 Jättepandor

Du besöker Bifengxia Panda Raise base - ett stort uppfödningsreservat för den utrotningshotade jättepandan.

Dag 20 Jättebuddhan

Buss direkt till den lilla staden Leshan. Här finns en enorm buddha inhuggen i berget. Den är 71 meter hög och från 700-talet. På kvällen buss till Chengdu.

Dag 21 Åter till Chengdu

Här avslutas resan.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se