Vandra på stigar i bergen
Vandra på stigar i bergen

Du passerar byar med enastående Tulouhus
Du passerar byar med enastående Tulouhus

Vandra i landskapet mellan Tuloubyar
Vandra i landskapet mellan Tuloubyar

Sockertoppsbergen vid Li-floden
Sockertoppsbergen vid Li-floden

Kanske övernattar du i den här byn
Kanske övernattar du i den här byn

Ni möter flera olika minoritetsfolk
Ni möter flera olika minoritetsfolk

Dag för dag

Dag 1-2 Xiamen

Samling på hotellet i den stora staden Xiamen på Kinas sydöstkust. Detta är en av Kinas mest expansiva och moderna regioner. Staden har en anrik historia, enastående god mat och ett stort buddhistiskt tempel.

Dag 3-5 Bo i jordhus i Zhangzhou

Buss upp i bergen nordväst om Xiamen till ett område runt Zhangzhou. Området är berömt för sina jordhus, tulou, med en speciell arkitektur. De jättelika, runda, ovala eller kvadratiska husen är byggda som försvarsanläggningar med få fönster utåt och endast en port. I varje hus kan det bo 100 familjer, ibland en hel by. Här har Hakkafolket traditionellt varit bosatta. Du bor två nätter i ett tulouhus och tar del av böndernas vardag. Du gör också dagsvandringar i det gröna terrasslandskapet som breder ut sig runt byarna. Åter till Xiamen sista dagen.

Dag 6-8 Sockertoppsbergen

Flyg till Guilin och vidare till Yangshuo vid Lifloden. Överallt reser sig sockertoppsbergen i detta fotogeniska landskap. Här kan du göra en cykelutflykt längs floden och en båttur på floden.

Dag 9-10 Dongfolket och landets äldsta trumtorn

Höghastighetståg till Rongjiang och vidare till den otroligt gemytliga byn Zengchong. Trakten domineras av dongfolket och området är berömt för sina vackra träbroar och sina handvävda textilier. Hela Zengchong är omringad av en å och byn har en speciell charm. I byn finns det äldsta bevarade trumtornet i Kina.

Dag 11-15 Vandring i Guizhouprovinsen

Resan går vidare med buss till en liten by i sydöstra Guizhouprovinsen, som blir din bas för vandringen. Varje dag är det marknad i någon av de kringliggande byarna. Folk samlas för att köpa och sälja, titta på buffelkamp eller bara för att umgås. Under fem dagar vandrar du i ett grönt, kuperat och oerhört vackert landskap. Magnifika risterrasser varvas med pinjeskogar och flodraviner. Byarna ligger tätt och binds samman av stora stigar. Miao är den största av de många etniska minoriteterna i området. Du vandrar 12-20 km per dag vilket motsvarar 5-7 timmars vandring per dag. Du övernattar i byar längs vägen och får god inblick i ett liv på helt andra villkor än i storstaden. Hit kommer få andra turister. På eftermiddagen dag 15 är du åter i Rongjiang.

Dag 16 Kaili

Buss till staden Kaili som är huvudstad i den lokala prefekturen för de etniska minoriteterna och även hemstad för vår reseledare. Pusta ut en dag och besök någon av marknaderna.

Dag 17 Tåg till Guangzhou

På eftermiddagen hoppar du på tåget söderut till Guangzhou.

Dag 18-19 Guangzhou - södra Kinas metropol

Guangzhou, tidigare Kanton, är södra Kinas metropol. På Shamianön i Pärlfloden finns spår från stadens koloniala historia. Här avslutas resan.
Många bokar flyget hem från Hongkong. Då behöver du en dag extra. Reseledaren hjälper dig att ta dig till Hongkong. Om du har tid; boka din hemresa några dagar senare och upptäck Hongkong.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se