Den gamla sidenvägsstaden Pingyai sjuder verkligen av historia
Den gamla sidenvägsstaden Pingyai sjuder verkligen av historia

Terrakottaarmen i Xian
Terrakottaarmen i Xian

Jättebuddhan vid de fascinerande Bingling grottorna
Jättebuddhan vid de fascinerande Bingling grottorna

Buddhistisk undervisning vid Labrang klostret
Buddhistisk undervisning vid Labrang klostret

Kamelfärd i öknen utanför Dunhunag
Kamelfärd i öknen utanför Dunhunag

Utsikt över de Himmelska bergen väster om Urumqi
Utsikt över de Himmelska bergen väster om Urumqi

Dag för dag

Dag 1-2 Beijing

Samling på vårt hotell i Beijing. Två dagar i Kinas fascinerande huvudstad som verkligen är en kontrasternas stad. Upplev folklivet i hutongerna, de gamla kvarteren, och se det moderna Beijing skjuta i höjden. Centralt boende med gångavstånd till Himmelska fridens torg och Förbjudna staden. Nattåg till Pingyao på kvällen dag 2.

Dag 3-4 Den gamla staden Pingyao

Ankomst på morgonen. Två dagar i denna välbevarade köpmannastad. Biltrafik är förbjuden i de gamla delarna som omgärdas av en stadsmur. Här etablerades Kinas första banker och många hem i staden är numera museum. Nattåg till Xian dag 4.

Dag 5-6 Terrakottaarmén i Xian

En av Kinas historiskt viktigaste städer. Här ligger kejsare Qin Huangdi begravd med sin berömda terrakottaarmé. Han enade Kina till ett rike på 200-talet f Kr. Under Tangdynastin (år 618-907) utgjorde Xian porten till Sidenvägen.

Dag 7-8 Lanzhou och Linxia

Tåg till Lanzhou vid Gula Floden. Här kan du göra en båtfärd på floden och besöka Baitashan, den vita pagoden uppe på ett berg. Dag 8 besöker du Bingling Caves, sedan buss till Linxia - en stad präglad av det muslimska inflytandet. Här finns flera moskéer att besöka.

Dag 9-11 Labrangklostret och tibetansk kultur

Morgonbuss till Xiahe i den tibetanska provinsen Amdo. Området tillhör det etniska och historiska Tibet. Här besöker du Labrang, ett mycket betydelsefullt tibetanskt kloster. Du möter både munkar och nunnor och andra nyfikna tibetaner. I ett fantastiskt landskap kan du cykla över vida grässlätter, rida, samtala med pilgrimer eller vandra i bergen.

Dag 12-13 Kinesiska muren i Jiayuguan

Buss till Lanzhou och nattåg genom ökenlandskapet till Jiayuguan besöker du Kinesiska muren vid dess västra ändpunkt. Här ligger också ett fort och ett intressant museum som beskriver murens historia.

Dag 14-16 Världsarvet Dunhuang

Buss till Dunhuang. Denna oas i Gobiöknen var en av Sidenvägens viktigaste knutpunkter. På klipptemplet Mogoas tusentals muralmålningar kan inflytande spåras från ett otal kulturer.

Dag 17-18 Turpan - uigurisk kultur

Snabbtåg till Turpan som ligger 154 meter under havsnivån och därmed är jordens näst lägsta punkt. Xinjiangprovinsen i Centralasien är historiskt uigurernas land och kallades tidigare Östturkestan. Här är den uiguriska kulturen och historien närvarande.

Dag 19-20 Urumqi och Himmelska sjön

Buss till provinshuvudstaden Urumqi - en modern stad i västra Kina. Den uighuriska lokalbefolkningen använder sin egen tidzon (-2 tim) som inte sanktionerats av Beijing. Du får möjlighet att besöka stadens marknader samt gör en dagsutflykt till den vackra Himmelska sjön (Tianchi).

Dag 21-22 Beijing

Morgonflyg till Beijing och ytterligare en dag i Kinas huvudstad. Här avslutas resan.

Om du har tid; boka din hemresa några dagar senare och se mer av Beijings sevärdheter.Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se