Hennamålat vid bröllop, Diu.
Hennamålat vid bröllop, Diu.

Besök i byar leder till många nya bekantskaper
Besök i byar leder till många nya bekantskaper

Bön i jaintempel i Palitana
Bön i jaintempel i Palitana

Utsikt från en gammal kolonialkyrka i Diu
Utsikt från en gammal kolonialkyrka i Diu

Lurigt leende från ett asiatiskt lejon i Sasan Gir
Lurigt leende från ett asiatiskt lejon i Sasan Gir

Typiskt hantverk med speglar och broderi, Rann of Kutch
Typiskt hantverk med speglar och broderi, Rann of Kutch

Dag för dag

Dag 1 Ankomst till Mumbai

Samling på vårt hotell i Mumbai. Staden, med 20 miljoner invånare, är Indiens kommersiella centrum och känt för filmindustrin Bollywood.

Dag 2-3 Flyg till Bhavnagar och delstaten Gujarat

Flyg till Bhavnagar. Du har nu kommit till delstaten Gujarat, en mycket traditionell delstat. Här råder alkoholförbud och maten är vegetarisk. Buss till den lilla staden Palitana, en av de heligaste platserna för jainer, en gren av den hinduiska familjen med starka zoroastriska inslag och många likheter med buddhismen. I gryningen går du uppför stentrapporna vid Shatrunjaya Hill. Väl uppe skimrar 863 marmortempel. Inkvartering i en dharamsala (pilgrimshärbärge).

Dag 4-5 Diu - den forna portugisiska enklaven

Buss till den forna portugisiska enklaven Diu, som är en liten ö. År 1954 blev ön indisk, men spåren av den forna kolonialmakten Portugal är fortfarande tydliga. Här väntar vackra stränder, bad och god mat direkt från havet.

Dag 6 Smalspårigt tåg

Motorcykelrickshaw, en six-seater, till fastlandet och därefter smalspårigt, synnerligen långsamt tåg till Sasan Gir. Du passerar mangoodlingar och delar av Girskogen.

Dag 7 Gir - Lejonskogen

Du bor i utkanten av Gir nationalpark, den enda platsen där det asiatiska lejonet finns kvar, ca 400 st. Du utforskar de torra skogarna och ser mycket djur, sannolikt lejon.

Dag 8-10 Junagadh - staden från Jesu tid

Buss till Junagadh, en stad som var bebodd 200 år före kristi födelse. Att gå omkring i de smala, vindlande gränderna i den gamla delen av staden är en upplevelse. Du kan gå de 10 000 trappstegen uppför tempelberget Girnar. Spektakulära tempel befolkade av sadhus, heliga män. Här finns också sagolika moskéer.

Dag 11-13 Bhuj - breda gator och vindlande gränder

Buss till Bhuj i distriktet Kutch. Breda gator blandas med de ursprungliga, vindlande gränderna. Du möter nomader från Rabarifolket med en särpräglad kultur. Det blir också besök i byar där de berömda lokala tygerna och broderierna står i fokus.

Dag 14-16 Med dromedarvagn i Rann of Kutch

Strax norr om Bhuj börjar Rann of Kutch, ett enormt område med slätter av torkad lera och salt. Stora delar av distriktet ligger under vatten under regnperioden och blir mycket torrt vid andra årstider. Området bebos av en mängd olika etniska minoriteter och är känt för sitt hantverk, speciellt broderier med spegelapplikationer. Du färdas med dromedarvagn till byar där du bor hos familjer. Du kan förstås också välja att gå eller rida. Måltiderna äter du tillsammans med familjen. Trots att området är mycket kargt finns ett rikt djurliv. Flamingos och pelikaner häckar här under vintern och det finns till och med varg.

Dag 17-18 Nattåg till Mumbai

Buss till Bhuj och nattåg till Mumbai, där resan avslutas. Obs! Boka flyg hem efter kl 18.00 dag 18.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se