Utsikt från ett av många tempel i Palitana
Utsikt från ett av många tempel i Palitana

Tågresan till Lejonskogen är spännande för stora och små
Tågresan till Lejonskogen är spännande för stora och små

Det asiatiska lejonet finns bara i Gir nationalpark
Det asiatiska lejonet finns bara i Gir nationalpark

Ridtur på stranden i Mandvi
Ridtur på stranden i Mandvi

Äventyr i Rann of Kutch
Äventyr i Rann of Kutch

Typiskt hantverk med speglar och broderi, Rann of Kutch
Typiskt hantverk med speglar och broderi, Rann of Kutch

Dag för dag

Dag 1 Samling i Mumbai

Samling på vårt hotell i Mumbai.

Dag 2-3 Vandra uppför trapporna på tempelberget

Flyg till Bhavnagar i delstaten Gujarat, en delstat som är mycket traditionell med mestadels vegetarisk mat. Buss till Palitana, en av de heligaste platserna för jainer. I soluppgången går ni tillsammans med hundratals pilgrimer uppför trapporna till bergstoppen med 863 tempel i marmor. Ni bor i ett dharamsala (pilgrimshärbärge).

Dag 4-5 Diu - den portugisiska enklaven

Buss till den forna portugisiska enklaven Diu, som är en liten ö. Besök en skola och ta del av livet på landsbygden. Här väntar vackra stränder, bad och god mat direkt från havet.

Dag 6 Smalspårigt tåg

Ni åker med motorcykelrickshaw, en sixseater, tillbaka till fastlandet. Därefter med långsamt tåg på smalspårig järnväg, 40 km/tim som snabbast. Det är ett riktigt äventyr för de minsta. Ni passerar mangoodlingar och delar av Girskogen.

Dag 7 Gir - Lejonskogen

Besök i Girskogen, den enda platsen där det asiatiska lejonet finns kvar, ca 400 st. Under en dag gör ni en upptäcktsfärd med jeep i skogen och får se en hel del djur, med stor sannolikhet lejon.

Dag 8-9 Junagadh - staden från Jesu tid

Efter frukost åker ni buss till Junagadh, en stad som var bebodd 200 år före Kristi födelse. Att gå omkring i de smala, vindlande gränderna i den gamla delen av staden är en upplevelse. Ni får besöka Girnar Hill, ett tempelberg med 10 000 trappsteg. Ni passerar moskéer som ser ut som bakelser och tempel befolkade av heliga män, sadhus. Ni gör också en utflykt till Junagadhskogen och ett ashram inne i djungeln. I templet lever apor och halvtama påfåglar spatserar mellan husen.

Dag 10-12 Skolor och nomader i Bhuj

Buss till Bhuj. Här har ni möjlighet att besöka skolor samt träffa barnen och lärarna. Ni möter nomader från Rabarifolket med en särpräglad kultur. Det blir också besök i byar där de berömda lokala tygerna och broderierna står i fokus.

Dag 13-14 Med dromedarvagn i Rann of Kutch

Området är glest bebott av en mängd olika etniska grupper som lever av boskapsskötsel och har lite kontakt med omvärlden. Det lokala transportmedlet är dromedarvagn och detta färdmedel får ni nu prova på. Ni kan välja mellan att gå, sitta i en vagn eller rida. Nätterna tillbringar ni i byar. Varje familj inkvarteras hos en lokal familj och ni äter tillsammans med värdfamiljen. Landskapet är ödsligt, men har ändå ett rikt djurliv. Flamingor och pelikaner häckar här under vintern, dessutom gulärlor, härfågel och blåkråkor. Det finns varg som ni ibland hör på nätterna. Vargen är skygg, helt ofarlig för människan, men förtjust i får och getter.

Dag 15-16 Bada och rid i hamnstaden Mandvi

Buss till Mandvi vid havet, en mycket gammal hamnstad. Här byggs fortfarande stora, oceangående fartyg för hand i teak med enkla verktyg. Ni besöker maharajans sommarpalats beläget vid öde sandstränder. Ni kan bada och rida. Hur långt ni rider och vilket djur ni väljer, bestämmer ni själva. Välj mellan häst och kamel.

Dag 17-18 Expresståg till Mumbai

Åter till Bhuj för nattåg till Mumbai dag 17. Ta del av jättestaden och möt filmindustrin Bollywood. Här avslutas resan.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se