Golden Temple i Amritsar, Sikhernas heligaste plats
Golden Temple i Amritsar, Sikhernas heligaste plats

Risheikesh brukar kallas yogans huvudstad
Risheikesh brukar kallas yogans huvudstad

Resan avslutas emd lättare vandring i Himalaya
Resan avslutas emd lättare vandring i Himalaya

Dalai Lama vid en föreläsning
Dalai Lama vid en föreläsning

Ganges med sitt heliga vatten
Ganges med sitt heliga vatten

Kvinnor vid det heliga vattnet vid Gyllene Templet i Amritsar
Kvinnor vid det heliga vattnet vid Gyllene Templet i Amritsar

Senast uppdaterad: 2018-03-07

Dag för dag

Dag 1 Samling i Delhi

Samling på vårt hotel i Delhi. På kvällen besöker du Delhis största moské, Jama Masjid, i stadens gamla genuina kvarter.

Dag 2 Mogulsk arkitektur

Rundtur i Delhi där det blir besök vid de viktigaste mogulska byggnaderna som Humayun Tomb. Det blir även besök i stadens gamla muslimska kvarter i Old Delhi. Nattåg till Amritsar sent på kvällen.

Dag 3 Sikhernas gyllene tempel

Du besöker sikhernas heligaste plats, det gyllene templet. Byggnaden, en av Indiens vackraste, lämnar ingen oberörd. Du får även möjlighet att lära dig mer om sikhismen. På kvällen få du ta del av vaktavlösningen vid gränsen till Pakistan. Ett nationalistiskt spektakel du sent kommer att glömma.

Dag 4 Heldag i Amritsar

Besök flera av sikhernas viktigaste platser i Amritsar. Du får följa med på en vandring genom stadens historiska kvarter och lära dig mer om mat, kultur och religion.

Dag 5 Mot Himalaya

Resan går vidare mot Dharamsala, belägen vid foten av Himalays mäktiga berg. Detta är platsen som Dalai Lama och den Tibetenska exilregering gjort till sitt hem. Eftermiddagen är fri. På kvällen går vi gemensamt till Dalai Lamas tempel och tar del av den aktivitet som råder där vid solnedgången.

Dag 6 Besök munkar och nunnor

Vi besöker kloster och diskuterar buddhism med både munkar och nunnor. Under middagen får vi besök av en tibetansk aktivist som berättar om tibetanernas kamp i exil. Glöm inte smaka på den säregna tibetanska maten. Momos (degknyten) brukar vare en favorit.

Dag 7 Undervisning av buddhistisk lama

Dagen vigs åt födjupning av den tibetanska buddhismen genom en kortare undervisning av en buddhistisk lama och filosofiska diskussioner. På eftermiddagen får du chansen att utforska Dharamsala på egen hand.

Dag 8 Tso Pema - besök yogis

Vi lämnar Dharamsala och tar sikte på den heliga sjön Tso Pema som kantas av kloster. Här finns även meditationsgrottor där yogis tillbringar långa perioder i isolering. Vi får möjlighet att möta munkar som berättar om livet i grottorna.

Dag 9 Mot Rishikesh - Indiens yogahuvudstad

Resan går vidare mot Rishikesh, ofta kallad världens yogahuvudstad. På vägen stannar vi för ett besök på det ekologiska centret Navdanya.

Dag 10-13 Yoga på ett ashram

Under fyra dagar bor du i ett charmigt Ashram vid Ganges stränder och deltar i dagliga yogaklasser. Du får även undervisning i hinduism och serveras vällagad vegetarisk mat. Oavsett om du är nybörjare eller har förkunskaper kommer du lära dig mycket under dessa dagar. Det kommer också finnas ledig tid då du kan upptäcka Rishikesh på egen hand. Har du tur får du ta del av någon hindusisk högtid.

Dag 14-16 Vandring med pilgrimer

Dulämnar Rishikesh för några dagars vandring till en viktig hinduisk pilgrimsplats i bergen. Vandringen är lätt och du bor hos familjer. På vägen möter du pilgrimer och får lära dig mer om hur viktig pilgrimsvandringen är för både hinduer och buddhister.

Dag 17-18 Åter till Delhi

Åter till Rishikesh där du får vila ut efter vandringen. Tåg till Delhi där resan avslutas dag 18.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se