Två stamkvinnor på väg till bymarknaden
Två stamkvinnor på väg till bymarknaden

Du besöker olika stammar i Tamil Nadus djupa skogar
Du besöker olika stammar i Tamil Nadus djupa skogar

Madurai med Indiens största tempel, Shree Meenakshi
Madurai med Indiens största tempel, Shree Meenakshi

Banan är gott
Banan är gott

Smyrnakungsfiskare
Smyrnakungsfiskare

I Keralas Backwaters bor du på Coconut Palms
I Keralas Backwaters bor du på Coconut Palms

Dag för dag

Dag 1 Samling i Chennai

Samling på hotellet i Chennai, södra Indiens största stad. Staden är känd för sin utsökta mat och för sin hamn och sina stränder.

Dag 2 Till Kalrayan Hills

Tåg till Salem och vidare till Kalrayan Hills. Bergsområdet är bördigt och mycket vackert. Här bor du vid en skola som drivs av en NGO som jobbar för att förbättra villkoren för områdets etniska minoriteter. Du får träffa lokalbefolkningen och får en insyn i de hälso- och utbildningsprojekt som organisationen driver.

Dag 3 Vandring och möte med Malayalifolket

Större delen av dagen vigs åt en vacker vandring i Kalrayan Hills. En lokal guide tar dig med genom byar, odlingar och tät djungel. Du möts av olika etniska minoritetsgrupper längs med vandringen. Lokalbefolkningen är inte vana vid utländska turister så räkna med att de är något blyga till en början. På kvällen återvänder du till boendet och bjuds på en lokal dansuppvisning.

Dag 4-5 Madurai med Indiens störtsta tempel

Du kommer till Madurai, Tamil Nadus kulturella huvudstad och en av södra Indiens mest fascinerande tempelstäder. Här ligger Indiens största tempel, Shree Meenakshi, med tusentals besökande pilgrimer dagligen - en imponerande upplevelse. Madurai, som är en av landets äldsta städer, är även känd för sina skräddare. Vill du sy upp kläder bör du passa på här.

Dag 6 Tigerreservatet Parambikulam

Buss till tigerreservatet Parambikulam i norra delen av Kardemummabergen. Här bor du tre nätter. Du ser apor, hjortar, vildsvin, gaur, elefanter och mängder av fåglar. Har du tur får du även uppleva leopard, tiger och krokodil. Du vandrar i mindre grupper med guider i nationalparken och bor i fina gästhus där halvtama påfåglar och vildsvin spatserar omkring. Svarta langurer och flygekorrar har du chansen att se från ditt rum. Underbar mat ingår under dessa dagar.

Dag 7-8 Fågelskådning och sydindisk regnskog

Dag 7 inleds med fågelskådning i reservatet. Här finns 270 fågelarter. På eftermioddagen kan du ta en tur på sjön med en bambuflotte, och på kvällen blir det dansuppvisning. Dag 8 vigs åt en fantastisk vandring i orörd regnskog. Njut av den fantastiska mångfalden och ta ett dopp i någon av de naturliga poolerna som skapats vid floderna.

Dag 9-10 Kerala - Indiens gröna lunga

Med buss in i Kerala, Indiens "gröna lunga". Här är läskunnigheten nästan hundraprocentig och den politiska medvetenheten är hög. Färden går till Kochi. Vasco da Gama kom hit 1497 och upptäckte till sin förvåning att här fanns redan kristna. Se gamla Kochi, hamnområdet och kryddbasarerna. Du kan också se kathakalidans och kanske pröva traditionell ayurvedisk oljemassage.

Dag 11-12 Bo hos en familj i Backwaters

Buss till Alapuzha och båt till Keralas berömda Backwaters, en mix av floder, kanaler och sjöar med vattenfyllda risfält däremellan. Under två nätter kommer du att bo hos en familj. Två - tre personer i varje familj. Någon i familjen talar engelska. Kanske blir det här höjdpunkten på resan. Deltagarna bor hos olika familjer och upplevelserna blir därmed olika. Mat ingår under dessa dagar. Backwaters är definitivt ett paradis för fåglar som häger, skarv, indisk näshornsfågel, ormhalsfågel och brahminglada.

Dag 13-14 Paddla vid Coconut Palms och bada i havet

Efter frukost åker du båt till rofyllda Coconut Palms, ett omsorgsfullt renoverat 150 år gammalt hus där du övernattar två nätter. Det stora nätverket av kanaler borrar sig igenom, det i övrigt, gröna landskapet. Passa på att låna en båt och paddla i kanalerna eller besök det närbelägna ormtemplet. Kanske vill du utforska de närmaste omgivningarna på cykel. Havet och en tom, inbjudande strand ligger bara ett stenkast bort och här kan du givetvis bada. Du kan också se de lokala fiskarna arbeta från tidig morgon till sen kväll. Mat ingår under dessa dagar.

Dag 15 Besök bazarer i Thiruvananthapuram

Tåg till Thiruvananthapuram, Keralas största stad och delstatens huvudstad. Passa på att besöka någon av de många marknaderna.

Dag 16 Resan avslutas

Resan avslutas i Trivandrum. Flyg samma dag eller förläng resan med sol och bad.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se