Det lönar sig att vänta och sitta still
Det lönar sig att vänta och sitta still

Keoladeo Ghana, ett av världens bästa fågelreservat.
Keoladeo Ghana, ett av världens bästa fågelreservat.

Brahminglada, en hökfågel som främst finns i Indien
Brahminglada, en hökfågel som främst finns i Indien

I Bhandavgar finns stora chanser att se tiger
I Bhandavgar finns stora chanser att se tiger

Den heliga staden Varanasi
Den heliga staden Varanasi

Fiskebåt i Sundarbans
Fiskebåt i Sundarbans

Dag för dag

Dag 1 Samling i Delhi

Samling på vårt hotell i Delhi.

Dag 2-3 Kanske världens finaste fågelreservat

Tåg till Bharatpur och Kheoladeo Ghana, ett av världens finaste fågelreservat. Här finns nära 400 fågelarter och är en favorit bland ornitologer. December är häckningsperiod och i januari har antalet fåglar dubblerats. Här finns flera hjortarter, utter och pytonorm. Du kan cykla eller vandra fritt i parken.

Dag 4 Taj Mahal i Agra

Tillbringa morgonen i parken. Buss till Agra där du besöker det vackra mausoleet Taj Mahal och det färgstarka Agra Fort. På kvällen nattåg till Katni.

Dag 5-7 Tigerchans i Bhandhavgarh

Buss till nationalparken Bhandhavgarh. Landskapet är kuperat med grässlätter och monsunskog. Här kan vi nästan garantera att du får se tiger och mycket annat av Indiens storslagna fauna.

Dag 8-11 Heliga Varanasi och Calcutta

Morgontåg till spännandeVaranasi, den heliga staden för både hinduer och buddhister samt centrum för nordindisk kultur. Hit söker sig tiotusentals pilgrimer för att ta del av gudomligheten i den heliga floden Ganges. Dag 10 nattåg till Calcutta, staden som under senare år har genomgått en omfattande modernisering. Här finns ett livligt kulturliv och en rik historia.

Dag 12 Kryssning i Sundarban, Ganges delta

Buss till gränsen mot Bangladesh. Båten MV Chhuti blir ditt hem i fyra dagar. Du äter ombord och maten ingår i resans pris. En exklusiv kryssning och en unik möjlighet att se mangroveskogen i Sundarban, världens i särklass främsta tigerhabitat med ca 400 tigrar. Chansen att se tiger finns, spåren ser du överallt. Hit kommer ytterst få utlänningar. Första dagen kommer du antagligen få se det märkliga fisket med tama uttrar.

Dag 13-15 Längs smala flodarmar, Bengaliska bukten

Många utflykter med dinggy, en mindre paddlad båt, både på morgnar och vid solnedgången. Du får se kungsfiskare, biätare, hägrar, stora varaner, vildsvin och kanske krokodil. Överallt ser du vackra chitalhjortar. Du vandrar över vida strandängar som får en gyllene färg i solnedgången. Ta gärna ett dopp i Bengaliska viken. Vid Kotka skogsstation kan du sitta still och vänta på att det dyker upp djur. Du blir inte besviken!
Sista dagen går båten på kvällen tillbaka till Khulna.

Dag 16 Buss till Dhaka

Buss till Dhaka. Resan går över den långa bron över Brahmaputra, som här kallas Jumna.

Dag 17 Dhaka - folkliv och moskéer

Organiserad rundtur i Dhaka. Trafiken kan vara kaotisk och trängseln i de gamla delarna vid flodhamnen Sadar Ghat är överväldigande. Men vilket folkliv! Du ser även den stora moskéen Al Baitum Mukarram. Vid järnvägsstationen i Kamalpur kan du se när överlastade tåg kommer in.

Dag 18-19 Flyg till Kathmandu

Flyg till Kathmandu. På flygplatsen möts du av din nepalesiske reseledare. Du bor i Bhaktapur strax utanför Kathmandu. Kungliga palatset ligger utanför hotellfönstret. Hela staden är ett världsarv och det är en stark upplevelse att själv vandra i de slingrande gränderna en tidig morgon.

Dag 20-22 Nationalparken Chitwan

Buss till Chitwan nationalpark i södra Nepal, en av Sydasiens bästa nationalparker. Här finns noshörning i stort antal, hjortar, krokodil, flockar med apor, björn, tiger, leopard och många fågelarter. Vandra eller paddla kanot. Djurlivet upplever du bäst under vandringarna i reservatet.

Dag 23-25 Bhaktapur

Tillbaka till Kathmandudalen. Du får ännu en hel dag att utforska Bhaktapur på. Här avslutas resan.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se