Cyklarna fraktas med båt över backwaters
Cyklarna fraktas med båt över backwaters

Cykling i gryningen. Njut av stillheten och naturens ljud
Cykling i gryningen. Njut av stillheten och naturens ljud

På småvägar genom Backwaters.
På småvägar genom Backwaters.

Tidig morgon i Backwaters nära Coconut Palms
Tidig morgon i Backwaters nära Coconut Palms

Bungalow precis vid Backwaters
Bungalow precis vid Backwaters

Tidig vandring
Tidig vandring

Dag för dag

Dag 1-2 Keralas gemytliga huvudstad

Samling i Keralas huvudstad Thiruvananthapuram (Trivandrum). Upplev folklivet i basarerna och prova ut cykeln som du ska ha under resan.

Dag 3-4 Cykla till badorten Varkala och charmiga Kollam

Cykel är det perfekta färdmedlet när man vill upptäcka fantastiska Kerala. Första målet är badorten Varkala där du njuter av stränder och salta bad. Du cyklar främst på härliga småvägar längs med kusten och passerar genom byar och fiskelägen. Dag 4 fortsätter cykelfärden mot anrika Kollam, en hamnstad belägen vid Backwaters nätverk av kanaler, floder och sjöar. Staden omges av cashewträd och kokospalmer.

Dag 5-6 Coconut Palms

Fyra timmar på cykel till Thottapally. På vägen besöker du Amma och hennes berömda ashram. Till sist når du Coconut Palms, ett fint renoverat gammalt kungahus beläget i en charmig fiskeby med närhet både till Backwaters kanalsystem och den avskilda stranden. Paddla i det gröna Backwaters, beundra de lokala fiskarna och bada i Indiska oceanen. Varje morgon är det fiskeauktion på stranden. Köp en jättefisk och få den tillagad på Coconut Palms!

Dag 7 Med båt till familj i Backwaters

Dagen inleds på cykel till Thakazi. Härifrån fortsätter resan med en rofylld båtfärd långt in i Backwaters till ditt familjeboende. Minst en person i familjen pratar engelska och huset ligger precis vid Backwaters flodsystem.

Dag 8-9 Flottfärd och djur i nationalpark

Nästa dag cyklar du genom exotiska krydd- och fruktodlingar till Periyar nationalpark. Du åker båt på Periyarsjön och spanar efter fåglar och vilda djur. Dag 9 åker du på en spännande flottfärd där du ser elefant, gaur och sambarhjort när de söker sig till strandkanten. Du får också vandra i nationalparkens vackraste del.

Dag 10-11 Te och vandring i Munnar

Dagen inleds med cykling till Vandamedu och vidare med bil till den gamla brittiska bergsbyn Munnar. Här breder te- och kryddodlingar ut sig över kullarna och det finns en trevlig marknad och välbevarade koloniala byggnader. Dag 11 står en lättare vandring på programmet. Du får även lära dig allt om teproduktion.

Dag 12 Med cykel till Kodanad

Bilfärd till Aadimali och sedan cykling till byn Kodanad belägen vid Periyarflodens stränder. Njut av de vackra omgivningarna och upptäck byn och dess omgivningar.

Dag 13 Kathakali-dans i Kochi

Sista dagens cykling går till den gamla portugisiska pärlan Kochi. På kvällen får du ta ta del av en traditionell dansföreställning som heter Kathakali. En upplevelse man sent glömmer.

Dag 14-15 Kolonial charm och Vasco da Gama

Efter frukost väntar en rundtur i Kochis gamla koloniala kvarter. Du besöker kyrkan där Vasco da Gama är begravd och i hamnen får du se hur man fiskar med de gamla kinesiska fiskenäten.

Resan avslutas i Kochi dag 15.


Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se