Stränderna på Zanzibar
Stränderna på Zanzibar

Masaaikvinnor nära Ngorongorokratern
Masaaikvinnor nära Ngorongorokratern

Med dhow över till Zanzibar
Med dhow över till Zanzibar

Dhow
Dhow

Dag för dag

Dag 1 Arusha

Samling på hotellet i Arusha.

Dag 2-3 Tarangire och Ngorongoro

Med landcruiser till Tarangire nationalpark. Tarangire är en av de parker som har högst koncentration av vilda djur. Här kan du se mycket av den välkända östafrikanska faunan, som giraffer, zebror, buff lar, antiloper, elefanter och lejon. Savannen är öppen och du kommer att få se det mesta du hoppats på. Nästa morgon vidare till Ngorongorokratern som är ett av världens mest berömda naturområden. Djurlivet är överväldigande rikt året om på grund av kratersjön.

Dag 4 Byn Same

På morgonen tillbaka till Arusha och vidare med buss till Same där du övernattar.

Dag 5-9 Byvistelse & bergsregnskog

Buss på morgonen längs en slingrande bergsväg till byn Chome i södra Parebergen. Inkvartering hos familjer i denna ganska välmående by, där flertalet försörjer sig på att odla grönsaker, majs, bananer och kassava. Chome ligger på 1900 meters höjd i en bördig dal. Härifrån vandrar du några dagar i bergsregnskogen i Chome Forest Reserve. Du bor i tält. Programmet är flexibelt och ni delar upp er i mindre grupper som gör längre eller kortare vandringar. Från högsta toppen Shengena Peak ser du en klar dag Kilimanjaros topp. Vill du inte vandra går det bra att stanna i Chome och delta i din familjs sysslor samt besöka marknaden, skolan, kliniken och kyrkan. Sista dagen åter till Same.

Dag 10 Dar es-Salaam

Med buss till Dar es-Salaam, landets största stad med omkring tre miljoner invånare och en livlig hamnstad. På marknaderna finns tinga-tinga-målningar, makondekonst och andra souvenirer.

Dag 11-12 Bagamoyo

Vidare norrut till Bagamoyo, en av de historiskt mest intressanta platserna längs swahilikusten. Här påbörjades karavanerna och utforskandet mot Afrikas inre. Burton, Livingstone och Stanley startade alla här. Bagamoyo blev senare utskeppningshamn för elfenben och slavar samt huvudstad i Tyska Östafrika. När tidvattnet stigit tillräckligt seglar du under stjärnorna med dhow mot Zanzibar. Dhow är en traditionell båt med latinsegel för kustfart, i princip oförändrad sedan 1500-talet. Båten är öppen och du sover under bar himmel.

Dag 13-16 Zanzibar, kryddornas ö

På morgonen seglar du in i Stonetowns hamn. Här får du tid att ströva runt på egen hand. I de vindlande, vitkalkade gränderna med dess arabiska arkitektur är det lätt att gå vilse. Njut av läcker mat från flera kulturer. Vanliga kryddor är kardemumma och kanel. Kryddsafari rekommenderas. Med särskilt tillstånd besöker vi en dag den närliggande ön Tumbatu.

Dag 17 Avslut i Dar es-Salaam

Snabb bärplansbåt tillbaka till Dar es-Salaam där resan avslutas.

Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se