Vandringen bjuder på vackra vyer av berg och byar
Vandringen bjuder på vackra vyer av berg och byar

Typisk berbisk by
Typisk berbisk by

Stanna upp och njut
Stanna upp och njut

Öknen utanför Merzouga
Öknen utanför Merzouga

Har du tur blir du inbjuden till ett berbiskt bröllop
Har du tur blir du inbjuden till ett berbiskt bröllop

Dag för dag


Dag 1-2 Marrakech

Samling första dagen på vårt hotell i Marrakech. Den andra dagen spenderas med fördel i den gamla delen av staden där du kan göra en stadsvandring. Besök gärna basarer runt Djemma el-Fna, det stora torget i den gamla medinan.

Dag 3 Draadalen

Med buss till Draadalen som ligger i ett magiskt landskap. Här finns dadelpalmer, jordbruk och byar gjorda av lera, allt med en bakgrund av berg i ökenlandskap. Regionen har många kasbahs (medina eller ökenfort). Övernattning i Agdz.

Dag 4 Buss till Merzouga

Denna dag färdas du med buss till Merzouga, en utpost i öknen nära gränsen till Algeriet. Ett grönt bergslandskap med fläckar av snö övergår i ett ökenlandskap med hisnande bergsformationer och gröna oaser.

Dag 5-6 Med dromedar ut i öknen

Du utgår från den kasbah du övernattat i och rider med dromedarer till ett läger i öknen. Där sover du i tält eller under bar himmel i tystnaden. Dagen efter rider du tillbaka och fortsätter sedan till Todra på vägen mellan öknen och Höga Atlas.

Dag 7 Todra

Sandstensklipporna i Todraravinen anses vara en av Marockos mest spektakulära platser. Dagen spenderas här innan färden fortsätter mot Bou Tharar och vår utgångspunkt för vandringen i Rose Valley.

Dag 8-10 Vandring i Rose Valley

Vandring under tre dagar i ett mycket naturskönt område där Höga Atlas möter öknen. Området kännetecknas av traditionella samhällen där odling av rosor är den största inkomstkällan. Området har en unik blandning av fantastiska stenformationer, floder och gamla kasbahs. Under vandringen övernattar du i en gite eller hemma hos familjer.

Dag 11 Världsarvet Ait Benhaddou

Vidare västerut till Ouarzazate och Ait Benhaddou där du hittar en kasbah som är ett UNESCO världsarv. Du bor i den lilla charmiga bergsbyn Tighza där du tar del av familjernas dagliga liv.

Dag 12-16 Vandring i Höga Atlas

Buss och landrover till Tighremt n'Ouazdidene, vid foten av Atlasbergen där du påbörjar några dagars vandring över bergen. Slutmålet är byn Setti Fatma, i bergskedjan Höga Atlas. Du övernattar i tält och i byar längs vägen. Här finns inga vägar så du tar dig fram till fots eller rider på mulor. I Setti Fatma besöker du de sju vattenfallen. Sista dagen med buss till Marrakech.

Dag 17 Marrakech

Den sista dagen spenderar du åter i Marrakech där resan avslutas.


Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se