Vi önskar God Jul med ett julerbjudande!

Efter ett mycket spännande och intensivt år är det dags att njuta av julen. Vi vill passa på att tacka er för det gångna året och samtidigt välkomna er till ett nytt spännande reseår 2018!Julerbjudande!
Boka in dig på valfri resa under 2018 så får du 1000 kr rabatt. För varje bokning så skänker vi dessutom 500 kr till ett skolprojekt som vi stödjer i Indien. Erbjudandet gäller till och med den 13 januari (tjugondag Knut).

God Jul önskar vi på Läs & Res!

Nedan ser du vårens resor i datumordning. Tveka inte att höra av dig om du har frågor kring någon resa!

2 mars, Argentina
Charmiga byar och mäktiga berg från norr till söder
Nationalparken Perito Moreno Denna resa tar dig från storstaden Buenos Aires trädkantade alléer, där du tar del av det spännande kulturlivet, till norra Argentinas små byar och unika landskap. Den stora finalen blir Patagonien där du vandrar i nationalparken Los Glaciares mäktiga berg.

15 dagar. 29 700 kr.


4 mars, Vandring söder om Everest Unik vandring - makalösa vyer
De mäktiga vyerna följer med under hela vandringen I nio dagar går du mellan byar, genom terrasslandskap och skogar dit få andra turister kommer. På 4000 m har du en strålande utsikt över topparna i östra Himalaya. Du bor på enkla gästhus och hos familjer där tolkar hjälper dig att kommunicera med lokalbefolkningen. Du får också tid att utforska Kathmandu och världsarvet Bhaktapur.

15 dagar. 12 700 kr.

9 mars, Guatemala & Belize
Maya: storhetstiden och dagens byliv
Mytomspunna mayaruiner i Copán Utforska gamla mytomspunna mayaruiner i Tikal och Copán, strosa längs kullerstensgatorna i kolonialstaden Antigua och upptäck den enorma marknaden i Chichicastenango. I Belize bor du hemma hos mayafamiljer och upplever livet på landsbygden. Resan avslutas på den karibiska ön Caye Caulker, med utmärkta möjligheter till snorkling och dykning.

15 dagar. 17 600 kr

13 mars, Nordöstra Indien
Minoritetsfolk och regnskog i östra Himalaya
Tawang klostret är en mäktig syn Resan tar dig till det okända nordöstra Indien. Här vid Himalayas östra sluttningar hittar du Indiens sista orörda regnskog och mängder av minoritetsfolk. Följ med till Kaziranga med ett enastående djurliv och världens största population av noshörning. Du färdas på Brahmaputrafloden, bor hos en familj på ön Majuli och vandrar bland jakar. Resan avslutas med en vistelse vid Indiens största kloster, Tawang, nära Tibet och Bhutan.

21 dagar. 19 700 kr

15 mars, Uruguay
Stressfria byar, världsarv och milsvida stränder
Fiskebyn Punta del diablo Uruguay blir lätt lite bortglömd mellan sina gigantiska grannar Argentina och Brasilien men få länder i Sydamerika är så välkomnande och trevliga att besöka. Det bästa med Uruguay är utan tvivel landets invånare och fridfulla stämning. Paddla längs Uruguayfloden, koppla av på de vackra stränderna, spana efter sjölejon och strosa runt i den pittoreska staden Colonia. Dansa även tango i Buenos Aires i Argentina, där resan börjar och avslutas.

9 dagar. 13 600 kr

16 mars, Afrikas Guldkust
Natur, kultur och voodoo i Ghana & Togo
Färgglada fiskebåtar längs Afrikas Guldkust I Ghana och Togo möter du stora skillnader. I Ghana har demokratin fått fäste och landet beskrivs ofta som en av Afrikas framgångssagor. I Togo möts du av traditionell kultur och får uppleva vardagen på nära håll. Naturen möter du i Mole nationalpark där du strövar fritt i savannskogen bland antiloper, babianer och elefanter.

17 dagar. 19 700 kr

16 mars, Spirituella Indien
Utforska Indiens andliga själ
Golden Temple i Amritsar, Sikhernas heligaste plats På den här resan får du bekanta dig med de huvudsakliga religionerna i världens största demokrati. Möt sikher vid det gyllene templet i Amritsar, träffa buddhistiska munkar och nunnor i Dalai Lamas hemby och vandra med pilgrimer i Himalaya. Dessutom lär du dig allt om yoga på ett Ashram i Rishikesh, yogans huvudstad.

18 dagar. 17 500 kr

19 mars, Cykla på Kuba
Möt lokalbefolkningen längs vägen
Eva susar nedför backen mot Rancho Luna Du cyklar på bilfria vägar längs sockerrörsfält, genom odlingar av tropiska frukter och över gröna kullar. Du kommer till områden dit få turister kommer. Resan tar dig även till historiska platser som Bayamo och Trinidad. Många badmöjligheter och intressanta möten med människor väntar.

17 dagar. 19 800 kr.

23 mars, Peru
Andinska höglandet och Amazonas djurliv
Machu Picchu Du utforskar naturreservatet Tambopata i Amazonas, med apor, kajmaner och arapapegojor. I Anderna utgår du från Cusco och vandrar sista delen till Aguas Calientes vid Machu Picchu. En av höjdpunkterna blir de dagar du bor i en Quechuaby. En annan pärla är Titicacasjön med sina flytande öar av vass och en fantastisk textiltradition.

17 dagar. 22 900 kr

24 mars, Madagaskar
Som en egen världsdel
Boulevard de Baubab Madagaskar liknar inget annat. Många växter och djur är endemiska för ön, de finns bara här. Lemurer och kameleonter ser du ofta. Du vandrar i regnskog, i torr skog med kaktusliknande träd och bland märkliga bergsformationer. Du besöker också byar på höglandet.

25 dagar. 24 700 kr

26 mars, Öster om Bali
Flores och Komodoarkipelagen
Vandring på Rinca Under fyra dagar färdas du med båt mellan öar i Komodo nationalpark. Båten utgår från Labuan Bajo på ön Flores. Du gör strandhugg, snorklar bland korallrev och övernattar i byar. På ön Rinca letar du efter komodovaranen, världens största ödla. Flores erbjuder vandringar i vidunderligt vacker natur med många vulkaner.

15 dagar. 18 600 kr

29 mars, Kuba
Upptäck unika Kuba
Trafiken i Trinidad. Alla har vi vår bild av Kuba: amerikanska bilar, Che Guevara, musik och dans, cigarrer och Hemingways böcker. Kuba är allt detta och bjuder på en unik atmosfär. Resan tar dig tvärs över ön, från mytomspunna Havanna genom tobaksodlingar och historiska kolonialstäder till Baracoas vackra natur.

19 dagar. 20 800 kr

29 mars, Vandring i norra Vietnam
Möten med en unik kultur
Möten med minoritetsfolk En vandringsresa i vackra bergstrakter nära den kinesiska gränsen. Under sex dagar vandrar du genom byar befolkade av några av Vietnams alla minoritetsfolk. Du övernattar i byar på helt lokala villkor. Det här är en resa för dig som gillar att vandra men samtidigt vill lära dig mer om Vietnams moderna historia.

14 dagar. 15 600 kr

30 mars, Sidenvägen i Kina
Sidenvägen, tibetanska områden och Taklamakaöknen
Månpaviljongen i öknen utanför Dunhuang Är du intresserad av historia blir detta en viktig resa för dig. Du besöker historiska städer längs Sidenvägen; Xian med den 2200 år gamla Terrakottaarmén, Jiayuguan där kinesiska muren slutar och Dunhuang som var en av de viktigaste knutpunkterna längs Sidenvägen. Du besöker tibetanska och uiguriska områden med kulturer helt olika den Han-kinesiska.

22 dagar. 18 200 kr

4 april, Iran
Möt den persiska gästfriheten
Tre generationers kvinnor Njut och häpna över moskéernas skönhet. Gå vilse i städernas vindlande basarer. Den största upplevelsen blir att möta människornas vänlighet och nyfikenhet. Gästfriheten är kulturellt påbjuden och du blir garanterat vänligt bemött! Du får en unik möjlighet att möta människor i deras vardag, långt ifrån stereotypa bilder av religiös fundamentalism.

19 dagar. 17 600 kr

6 april, Bolivia
Dramatiska landskap och fantastiska möten
Vandring längs Inkaled, dag 3 Bolivia är ett av Latinamerikas mest spännande och minst besökta länder. Här finns mäktiga berg, orörd regnskog och en kultur starkt präglad av landets ursprungsfolk. Du besöker Titicacasjön, vandrar högt uppe i Anderna längs en del av Inkaleden och bekantar dig med vardagslivet i en by i Amazonas.

16 dagar. 19 500 kr

11 april, Vandra i Atlasbergen
Byar du endast når till fots
Stanna upp och njut En spektakulär vandringsresa! Genom olivlundar och cederskogar, genom traditionella samhällen och högt upp i bergslandskapet. Under sammanlagt åtta vandringsdagar gör du två olika vandringar, en i Höga Atlas och en i Mellersta Atlas. Förutom vandring besöker du Marrakech, världsarvet Ait Benhaddou, övernattar i öknen och tar del av vardagen i en bergsby.

17 dagar. 15 600 kr

13 maj, Vandring i Transsylvanien
Genom orörd natur och bevarad kultur
Nationalparken Piatra Craiului En resa där vacker vandring och Transsylvaniens unika kultur står i fokus. Under vandringen besöker du välbevarade byar och tar del av lokala seder. Stigarna leder dig genom djupa skogar, upp bland bergen, förbi kloster, vattenfall och grottor. Dessutom besöker du Drakulas slott, strosar i saxiska byar och njuter av maten.

14 dagar. 18 200 kr

Följ oss på Facebook!

Läs & Res
www.lasochres.se
Lundagatan 27, 117 27 Stockholm
08-452 96 96
Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se