Sommarens resor och bokkväll med Per J Andersson

Hektiska tider med mycket reseinspiration

Vi är mitt inne i en hektisk tid på kontoret. Under vintern och våren har vi haft många resenärer ute på resor runt om i världen. Bland annat har vår premiärresa till Colombia precis genomförts och våra resenärer har haft en mycket upplevelserik resa. Landet genomgår många förändringar och är just nu det mest spännande landet i Latinamerika att besöka.

Denna veckan har vi resekvällar i Göteborg och Malmö. Vi ser fram emot att träffa många av er resenärer som har möjlighet att komma och låta er inspireras till kommande äventyr. Har du inte möjlighet att träffa oss i Göteborg eller Malmö hoppas vi träffa dig på vår inspirerande bokkväll i Stockholm om två veckor. Läs mer nedan!

Planering sker just nu för fullt inför höstens resor. Några nyheter utlovas så håll ögonen öppna. Innan hösten kommer dock förhoppningsvis en härlig svensk sommar. Om du inte vill spendera sommaren i hängmattan så har vi flera alternativ på resor med platser kvar. Kika lite längre ner i detta mail!

Bokkväll i Stockholm med Per J Andersson

Torsdagen den 30 mars besöker Per J Andersson vårt kontor i Stockholm och berättar om sin nya bok: "För den som reser är världen vacker". Boken är en hyllning till resandet och en härlig inspirationsbok. Per träffar forskare och kända resenärer och vrider och vänder på resandet som fenomen. I en tid då främlingsfientliga vindar blåser allt starkare är det viktigare än någonsin att vi prövar att se världen från olika håll. Vi måste enligt Per resa mer hållbart, klokare och bättre.

Efter föredraget kan du köpa ett signerat exemplar av boken till ett mycket förmånligt pris.

Obs! Begränsat antal platser. Boka din plats här!

Lyckade mässor i Göteborg och Stockholm

Vildmark2

Tack till alla som kom till vår monter på Vildmarksmässan i Stockholm och Seniormässan i Göteborg. Vi har som roligast på jobbet när vi får träffa er resenärer för att höra härliga anekdoter från tidigare resor eller diskutera kommande äventyr!

Sommarens resor

Trots att vintern ännu inte riktigt gett med sig så vill vi på kontoret tro att sommaren snart är här. Under sommaren visar sig Sverige ofta från en bra sida och många väljer att stanna på hemmaplan. Men sommaren är, precis som alla tider på året, även en bra tid att resa!

7.6 Vandring i Transsylvanien
Genom orörd natur och bevarad kultur
Nationalparken Piatra Craiului En resa där vacker vandring och Transsylvaniens unika kultur står i fokus. Du vandrar genom djupa skogar, upp bland bergen, förbi kloster, vattenfall och grottor. Dessutom besöker du Drakulas slott, strosar i världsarvsskyddade, saxiska byar och njuter av den lokala maten.

14 dagar. 17 800 kr

11.6 Vandra i Tanzania
Vandra med massajer och bestig Kilimanjaro
Äntligen uppe på toppen av Kilimanjaro Först besöker du den berömda Ngorongorokratern och kommer nära savannens djur. Därefter vandrar du med massajer på Longidoslätten och till sist bestiger du i lugn takt Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Efter dessa strapatser kan du välja till bad bland koraller på Zanzibar.

16 dagar. 28 800 kr

21.6 Mexiko
Upptäck en färgstark kultur
Gatumat i Oaxaca Resan tar dig från världsmetropolen Mexico City till flamingokolonier vid Karibiska Havet. Mexikos mångtusenåriga historia gör sig påmind överallt - tempel och pyramider från azteker och mayas, spansk kolonialarkitektur och revolutionens Zapata.

22 dagar. 15 800 kr

29.6 Musik på Kuba
Möt Kubas musikliv
Musiken finns överallt på ön På resan tvärs över ön upplever du musik som son, salsa, mambo, cha-cha-cha och latin jazz. Du besöker replokaler, jazzklubbar och musikskolor. Du besöker även historiska platser och natursköna områden. Naturligtvis bad i Karibiska Havet.

14 dagar. 16 800 kr

5.7 Mongoliet
Lev nomadliv på den oändliga stäppen
Du bor i en ger och får uppleva nomadlivet Mongoliet är ett vilt och vackert land med ett extremt klimat. Du kommer som gäst i en nomadfamilj att få uppleva de annorlunda livsvillkor som människor lever under. Du får också veta hur Naadam, Mongoliets viktigaste festival, firas på landsbygden.

18 dagar. 16 500 kr

8.7 Vandra i Tibet
Genom Tibet och över Himalaya
Gruppen som gjorde vandringen 2010 Till Lhasa åker du tåg på världens högst belägna järnväg. Mellan två av Tibets äldsta och viktigaste kloster, vandrar du på hög höjd omgiven av glaciärklädda bergstoppar, nomader och jakar. På vägen till Nepal besöker du världens högst belägna kloster, Rongbuk. Kanske går du upp till Everest basecamp.

22 dagar. 34 800 kr

9.7 Djungelresan
Familjen på upptäcksresa i djungeln
På Djungelresan är det lätt att få nya kompisar Bad vid paradisö och äventyr i den spännande regnskogen, perfekt för både barn och vuxna. Från en bas inne i skogen gör ni utflykter och expeditioner i en spännande värld. Den som vill kan övernatta i tält i regnskogen. Som hämtat ur Robinson!

20 dagar. 16 300 kr (Barn t.o.m. 11 år 11 400 sek)

9.7 Öster om Bali
Flores och Komodoarkipelagen
Ön Rinca med Komodo i bakgrunden Du färdas med båt mellan öar i Komodo nationalpark. Du gör strandhugg, snorklar bland korallrev och övernattar i byar. På ön Rinca letar du efter Komodovaranen, världens största ödla. Ön Flores erbjuder vandringar i vidunderligt vacker natur med många vulkaner.

17 dagar. 18 600 kr

17.7 Expedition Meru
Äventyr i Tanzania för hela familjen
Stigen går genom förtrollande molnskog på 3000 meters höjd Det stora Äventyret att vandra upp på Mt Meru - ett av Afrikas högsta berg. Och du behöver inte gå hela vägen upp för att njuta och känna pirret. Dessutom kommer du till några av de mest berömda nationalparkerna, vandrar i orörd regnskog, bor i en by och snorklar över korallreven på Zanzibar.

20 dagar. 22 800 kr Fullbokad!

18.7 Östra Tibet
En äventyrlig resa i östra Tibet
Ryttare under hästfestivalen väster om Litang En resa i enastående vackra tibetanska landskap med levande kultur. Du får ta del av tibetanska familjers vardagsliv och deras heliga platser. Du möter även andra minoritetsgrupper, vandrar längs Tiger Leaping Gorge, besöker jättepandorna utanför Chengdu samt ser jättebuddan i Leshan.

21 dagar. 16 400 kr

23.7 Spitidalen - Himalayas Juvel
Tibetansk kultur och vandring i Indiska Himalaya
Key gompa vandrar vi förbi Spiti och Kinnaur, även kallat bergsgudarnas land, är en otroligt vacker del av Himalaya, beläget i nordvästra Indien på gränsen till Tibet. Här är den tibetanska kulturen levande och landskapet dramatiskt. Vandra, bo i byar och fascineras av 1000-åriga kloster.

21 dagar. 21 600 kr


Varma hälsningar från oss på Läs & Res!

Följ oss på Facebook!

En bra resa ger perspektiv på livet
Läs & Res
08-452 96 96
Lundagatan 27, 117 27 Stockholm
www.lasochres.se
Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se