Planera vinterns äventyr i hängmattan!

23 spännande resor i november och december

Sommaren är äntligen här! Även om inte den där riktiga sommarvärmen har anlänt ännu så vet vi att den kommer. Ha tålamod! Skulle ändå regnet falla ner utanför rutorna under några dagar så kan du alltid drömma dig bort till fjärran länder och planera för vinterns stora äventyr.

Här följer våra resor för november och december månad i datumordning. Tveka inte att höra av dig om du har frågor kring någon resa!

Trevlig sommar!

1.11 Västra Indien
Traditionellt hantverk, vegetariskt och lejonskog
Lurigt leende från ett asiatiskt lejon i Sasan Gir Delstaten Gujarat, Gandhis hemstat, ligger i västra Indiens torra områden och är berömd för sina urgamla städer och sitt textila hantverk. Du vandrar med pilgrimer uppför heliga berg och badar vid stränder på ön Diu. Det asiatiska lejonet ser du i Girskogen och i Kutch färdas du på dromedarkärra.

18 dagar. 14 600 kr

3.11 Bolivia
Dramatiska landskap och fantastiska möten
Vandring längs Inkaled, dag 3 I Bolivia finns mäktiga berg, orörd regnskog och en kultur starkt präglad av landets ursprungsfolk. Du gör en expedition till världens största saltöken med färgstarka mineralsjöar, vandrar högt upp i Anderna längs en del av Inkaleden och får bekanta dig med vardagslivet i en by i Amazonas.

19 dagar. 22 700 kr

4.11 Madagaskar
Som en egen världsdel
Boulevard de Baubab Madagaskar liknar inget annat. Här är växter och djur huvudsakligen endemiska - de finns bara här. Du får vandra i regnskog, i torr skog med kaktusliknande träd och bland märkliga bergsformationer. Lemurer och kameleonter ser du lite varstans. Du besöker också byarna på höglandet.

25 dagar. 24 700 kr

6.11 Marocko
Från hav till öken
På kamelrygg i Erg Chebbi Resan går från staden Tanger vid infartsleden till Medelhavet, via Chefchaouen och Fes, över Atlasbergen till öknen nära den algeriska gränsen. Från öknen går resan västerut mot kusten för några avkopplande dagar i hamnstaden Essaouira.

19 dagar. 16 300 kr

8.11 Vandring i östra Nepal
Enastående vandring söder om Everest
De mäktiga vyerna följer med under hela vandringen Vill du uppleva Nepal bör du vandra. I nio dagar går du mellan byar, genom terrasslandskap och skogar dit få andra turister kommer. På 4000 m har du en strålande utsikt över de högsta topparna i östra Himalaya. Resan avslutas med ett besök i Chitwan, en av Sydasiens bästa nationalparker.

18 dagar. 14 700 kr

10.11 Guatemala & Belize
Molnskogar och kolonialstäder
Kolonialstaden Antigua, Guatemala Upptäck gamla mytomspunna ruiner i Tikal och Copán, strosa längs kullerstensgatorna i kolonialstaden Antigua och upptäck den enorma marknaden i Chichicastenango. I Belize bor du hemma hos Mayafamiljer och upplever livet på landsbygden. Resan avslutas med snorkling och dykning.

15 dagar. 17 600 kr

13.11 Vandra i Etiopien
Vandring, djurliv och världsarv
En Gelada håller uppsikt över vandrare i Simienbergen Stora delar av Etiopien har ett dramatiskt landskap med höga berg och djupa dalar. Du reser söderut längs Rift Valley, till Arba Minch, beläget vid en av de vackra sjöarna där det kryllar av djur. Därefter upplever du höglandet och fem dagars vandring i Simienbergen, Afrikas tak.

19 dagar. 23 500 kr

18.11 Vietnam norr till söder
Vandra i bergen och cykla på landsbygden
Vackra vyer i Norra Vietnam Vietnam sjuder av aktivitet och människor är i ständig rörelse. Kryssa runt i Ha Long Bay, upplev Hoi Ans charm och njut av sol och bad på den lilla ön Con Dao. Du får förmånen att komma ut på landsbygden, både på cykel och till fots, och får smaka på skillnaderna mellan Hanoi och Saigon.

24 dagar. 19 800 kr

19.11 Södra Indien
Tempel, regnskog och Backwaters
Dansen Kathakali får du uppleva i Kochi Under två veckor får du det bästa av södra Indien: fantastiska tempel i Madurai, Keralas berömda vattensystem; Backwaters, djurlivet i Anamalai samt svalkande bad i Indiska oceanen. Dessutom får du vandra mellan små byar i bergen och besöka ett tigerreservat.

16 dagar. 16 700 kr

20.11 Burma
En demokrati i utveckling
Bagans pagoder i gudomligt ljus. Burma är ett förtrollande vackert land med stor etnisk mångfald, gyllene pagoder och otroligt god mat. Nu har militärjuntan gjort helt om och demokratin har börjat spira. Du möts nu av optimism och öppenhet. Res till Burma och upplev förändringen på plats.

21 dagar. 20 500 kr

20.11 Cykla på Kuba
Möt lokalbefolkningen längs vägarna
Eva susar nedför backen mot Rancho Luna Du cyklar på bilfria vägar längs sockerrörsfält, genom odlingar av tropiska frukter och över gröna kullar. Du kommer till områden i östra Kuba dit få turister kommer. Resan tar dig även till historiska platser som Bayamo, Trinidad och Santa Clara.

17 dagar. 19 800 kr.

23.11 Colombia
Ett magiskt land
På spaning efter flamingos Resan har det mesta; Guatavitas legendomspunna lagun, den färgsprakande livliga kolonialstaden Cartagena, Valle de Cocoras vaxpalmer och kolibris, La Guajiras öken och öde stränder samt ruinerna efter den bortglömda staden - Ciudad Perdida.

16 dagar. 17 900 kr

24.11 Kambodja
Ett land med en brokig historia
Trevliga och spännande möten Du möter ett folk och en nation som är på väg att göra upp med sitt förflutna och blickar framåt. Du besöker de bländande Angkortemplen, bor i en by på landet samt strosar runt i Phnom Penhs koloniala kvarter.

21 dagar. 15 800 kr

27.11 Ecuador
Spektakulära naturupplevelser
Dödskalleapan vilar i trädkronan Känn historiens vingslag i Quito, njut av heta källor i Anderna, upplev vardagen tillsammans med familjer i Amazonas. Lägg till Galápagosöarna! Här ruvar fåglarna på ägg mitt på stigen och sjölejonen leker bredvid dig i vattnet.

15 dagar. 15 400 kr

17.12 Cykla i Kerala
Cykla på småvägar längs Malabarkusten
Rajiv ger information under ett vattenstopp vid backwaters Resan går genom det gröna Kerala och avslutas med strandliv i Kasaragod. Under sju dagar cyklar du på mindre vägar under palmer och över kanaler. Du besöker fågelreservatet Tathekad, vandrar i bergen samt åker båt i Keralas berömda Backwaters.

21 dagar. 15 600 kr

17.12 Stora Kamelresan
Lejonskog, tempel och dromedarvagn Familjeresa!
Tågresan till Lejonskogen är spännande för stora och små Vandra uppför tempelberget i Palitana. Åk tåg till Girskogen för att se det asiatiska lejonet. Det är ett äventyr att åka med kamelvagn mellan byar och möta de gästfria, stolta människorna. Avslutning med bad i Arabiska sjön.

18 dagar. 15 300 kr, Barnpris: 11 300 kr

20.12 Vandra i Tanzania
Vandra med massajer och bestig Kilimanjaro
Äntligen uppe på toppen av Kilimanjaro Du möter savannens djur i Tarangire och den berömda Ngorongorokratern. Du vandrar med massajer vid Mt Longido och bestiger Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Lägg till magiska Zanzibar för avkoppling och kultur.

16 dagar. 29 300 kr.

21.12 Burma
En demokrati i utveckling
Fiskare på Inle lake med sitt speciella sätt att ro Burma är ett förtrollande vackert land med stor etnisk mångfald, gyllene pagoder och otroligt god mat. Nu har militärjuntan gjort helt om och demokratin har börjat spira. Res till Burma och upplev förändringen på plats.

21 dagar. 20 500 kr

21.12 Kuba
Upptäck unika Kuba
Trafiken i Trinidad. Alla har vi vår bild av Kuba: Amerikanska bilar, Che Guevara, musik och dans, cigarrer och Hemingways böcker. Resan tar dig tvärs över hela ön, från mytomspunna Havanna genom historiska kolonialstäder till Baracoas vackra natur.

19 dagar. 20 800 kr

22.12 Södra Indien
Tempel, regnskog och Backwaters
Två stamkvinnor på väg till bymarknaden Under två veckor får du det bästa av södra Indien: fantastiska tempel i Madurai, Keralas berömda vattensystem; Backwaters, djurlivet i Anamalai samt svalkande bad i Indiska oceanen. Dessutom får du vandra mellan småbyar och besöka ett tigerreservat.

16 dagar. 16 300 kr

22.12 Mekongdeltats pärlor
Mekongdeltat och Con Dao
Stillsam strand på Con Dao En kontrastrik och unik resa till södra Vietnam där du besöker småstäderna Ha Tien och Sa Dec, två okända pärlor i Mekongdeltat samt ön Con Dao i Sydkinesiska sjön. Här, utanför de kända turiststråken får du uppleva ett annat Vietnam.

13 dagar. 14 300 kr

27.12 Mexiko
Upptäck en färgstark kultur
Den vackra kolonialstaden Oaxaca Resan tar dig från världsmetropolen Mexico City till flamingokolonier vid Karibiska havet. Mexikos mångtusenåriga historia gör sig påmind överallt med tempel, pyramider och spansk kolonialarkitektur. Du får även bekanta dig med bergen i Sierra Norte.

22 dagar. 16 800 kr

28.12 Musiken på Kuba
Möt Kubas musikliv
Kulturprojektet Callejón de Hamel På resan tvärs över ön upplever du musik som salsa, son, mambo, cha-cha-cha och latin jazz. Du besöker replokaler, jazzklubbar och musikskolor. Det blir även besök vid historiska platser och natursköna områden.

14 dagar. 17 800 kr

Varma hälsningar från oss på Läs & Res!


Följ oss på Facebook!

Läs & Res
www.lasochres.se
Lundagatan 27, 117 27 Stockholm
08-452 96 96
Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se