Nu ökar vi vårt fokus på hållbarhet!

Hållbar turism är framtiden!

Hos oss på Läs & Res har hållbarhet alltid varit ett nyckelord. Sedan starten 1979 har Läs & Res varit mer än bara en researrangör. Vi har tillsammans med er resenärer skapat en rörelse för en positiv och hållbar resekultur. Detta är ett koncept vi är stolta över men som vi också ser att vi kan utveckla ytterligare. FN har utnämnt 2017 som året för hållbar turism. Genom att göra resorna hållbara kan turismen fungera som en katalysator för positiv förändring, både när det gäller fattigdomsbekämpning och miljöskydd. På många av våra resor stödjer vi olika typer av hållbarhetsprojekt och vi strävar efter att alla våra resor i framtiden ska innehålla ett sådant projekt. Som resenär ska du vara förvissad om att du, när du deltar på en av våra resor, bidrar till en positiv resekultur som samtidigt stärker den lokala ekonomin på ett hållbart sätt. Vi hoppas att du väljer att resa med oss även i framtiden så att vi tillsammans kan göra turismen mer hållbar!

Social hållbarhet

södra3 liten
Organisationen i Kalrayan Hills är ett av många projekt vi stöttar

De sociala projekten fokuserar bland annat på fattigdomsbekämpning genom att ge sysselsättning till lokalbefolkningen i de länder vi har resor till. Vi använder oss av lokala reseledare, besöker byar och familjer på landsbygden och ser till så att pengarna stannar hos lokalbefolkningen. Vi stödjer även skolor, barnhem och kvinnogrupper. På resan Södra Indien besöker deltagarna en organisation som jobbar med att stärka minoritetsfolken i bergsregionen Kalrayan Hills. Här fokuserar man främst på att ge unga flickor utbildning samt att bidra med sjukvård. Projektet, som vi stöttar ekonomiskt, är ett bra exempel på hur vi jobbar med social hållbarhet.

Ekologisk hållbarhet


Vi planterar en vaxpalm för varje resenär som åker till Colombia

Den ekologiska hållbarheten handlar om att främja miljön i de länder vi besöker. Det kan handla om trädplantering och att stödja områdesprojekt där lokalbefolkningen går samman för att bevara regnskog och andra naturområden. Vi bidrar med stöd till de nationalparker vi besöker och vi stöttar ett klimatkompensationsprojekt där många av er resenärer har valt att klimatkompensera era internationella flygresor. Naturligtvis klimatkompenserar vi på Läs & Res alla våra tjänsteresor. I Colombia planterar vi under varje resa en vaxpalm (Colombias nationalträd som är utrotningshotat) per resenär i närheten av Valle de Cocora. Här satsar vi på att så småningom ha en hel liten Läs & Res skog!

Utvecklad djurskyddspolicy

elefant1
Vilda elefanter ser du garanterat under resan till Nordöstra Indien

Vi har tillsammans med World Animal Protection utvecklat vår djurskyddspolicy under det gångna året. Vi finns nu med på deras lista över elefantvänliga/djurvänliga researrangörer, vilket vi är väldigt glada över. Vår övertygelse är att elefanter och andra vilda djur ska beundras i deras naturliga miljöer. Vilda djur ska upplevas i det vilda helt enkelt! Den möjligheten ges på en handfull av våra naturresor.

Nu tar vi lite påskledighet på kontoret. På skärtorsdag stänger vi kl 13 och öppnar åter tisdagen den 18 april. Hoppas du får en härlig påsk med mycket kärlek och omtanke!

Varma påskhälsningar från oss på Läs & Res!

Följ oss på Facebook!

En bra resa ger perspektiv på livet
Läs & Res
08-452 96 96
Lundagatan 27, 117 27 Stockholm
www.lasochres.se
Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se