Dags att planera höstens äventyr!

Rikligt med resor i september och oktober!

Efter en ganska långdragen vår känns det nu äntligen som att sommaren närmar sig med stormsteg.
Njut av våren och de ljusa sommarkvällarna och nyttja tiden till att planera in ditt äventyr i höst. Vill du vandra, cykla eller åka på en rundresa så finns det gott om alternativ.

Här följer våra resor för september och oktober i datumordning. Tveka inte att höra av dig om du har frågor kring någon resa!

17.9 Spitidalen - Himalayas juvel
Tibetansk kultur och vandring i Indiska Himalaya
Key gompa vandrar vi förbi Spiti och Kinnaur, även kallat bergsgudarnas land, är en otroligt vacker del av Himalaya, beläget i nordvästra Indien på gränsen till Tibet. Här är den tibetanska kulturen levande och landskapet dramatiskt. Vandra, bo i byar och lär dig göra rep av jakull. Njut av Sangladalen, hjärtat av Kinnaur, och fascineras av 1000-åriga kloster.

21 dagar. 21 600 kr

20.9 Vandring i Transsylvanien
Genom orörd natur och bevarad kultur
Nationalparken Piatra Craiului En resa där vacker vandring och Transsylvaniens unika kultur står i fokus. Du vandrar genom djupa skogar, upp bland bergen, förbi kloster, vattenfall och grottor. Dessutom besöker du Drakulas slott, strosar i världsarvsskyddade saxiska byar och njuter av den lokala maten.

14 dagar. 17 800 kr Ny resa!

26.9 Vandra i Atlasbergen
Byar du endast når till fots
Vandring bland berberbyar i Rose Valley Under resan gör du två vandringar på sammanlagt åtta dagar, både i Höga och Mellersta Atlas. Förutom vandring besöker du Marrakech, världsarvet Ait Benhaddou, rider kamel ut i öknen och bor hos bondefamiljer utanför Quarzazate.

17 dagar. 15 200 kr

30.9 Great Himalayan Trail
Det ultimata äventyret på hög höjd
Bländande utsikt vid Phoksundo sjön Du vandrar i tre veckor i övre Dolpo i nordvästra Nepal. Vandringen är väldigt krävande och går genom några av Himalayas mest isolerade delar. Jakar bär din packning och du vandrar över flera pass på 5000 meter. Här finns blåfår, snöleopard och högalpin växtlighet. I byarna möts du av tibetansk gästfrihet.

29 dagar. 41 900 kr.

1.10 Vandring i norra Vietnam
Möten med en unik kultur
Möten med minoritetsfolk En vandringsresa som tar dig till vackra bergstrakter nära den kinesiska gränsen. Under sex dagar vandrar du genom byar befolkade av några av Vietnams alla minoritetsfolk. Du övernattar i byar på lokala villkor och kommer garanterat att få en mängd personliga möten.

14 dagar. 14 800 kr Ny resa!

2.10 Tanzania
Savann, bergsregnskog och segling till Zanzibar
Skymning på savannen i norra Tanzania Följ med på en spännande och annorlunda resa till Tanzania. Du följer med på fantastisk safari, besöker byn Chome och vandrar i bergsregnskog. Till Zanzibar seglar du på natten med en traditionell dhow. Stjärnorna visar vägen till kryddornas ö.

19 dagar. 19 700 kr.

3.10 Iran
Möt den persiska gästfriheten
Stilla skymning i ökenstaden Yazd Njut och häpna över moskéernas skönhet. Gå vilse i städernas vindlande basarer, besök nomader, bo i inredda grottor i Meymand och köp en persisk matta. Gästfriheten är kulturellt påbjuden och du blir garanterat vänligt bemött!

19 dagar. 17 400 kr.

6.10 Peru
Andinska höglandet och Amazonas djurliv
Bybesök i Anderna Det bästa av Peru på två veckor! Du utforskar naturreservatet Tambopata nere i Amazonas med apor, kajmaner och arapapegojor. Uppe i Anderna utgår du från Cusco och vandrar till Aguas Calientes vid Machu Picchu. En av resans höjdpunkter blir de dagar du bor i en Quechuaby.

17 dagar. 22 900 kr

7.10 Jalan Java
Gammal högkultur och aktiva vulkaner
Du besöker flera mäktiga vulkaner under resan Resan tar dig över Java, från väst till öst, och resan avslutas på Bali. Java är extremt bördigt, jorden är gödd av aska från 45 vulkaner. Spåren av mäktiga riken syns överallt. Gamla traditioner är starka vilket märks i musik, dans, teater och en mängd konsthantverk.

20 dagar. 19 900 kr

8.10 Vandra i Kina
Vandra mellan byar i terrasslandskap
Sockertoppsbergen vid Li-floden Du har förmånen att uppleva Kina till fots och möta människor i deras vardag. I Guizhou vandrar du mellan byar med minoritetsfolk i ett betagande vackert terrasserat landskap. Du besöker de berömda sockertoppsbergen nära Guilin och beundrar de enorma jordhusen i Fukiens berg.

19 dagar. 16 700 kr.

10.10 Vandring i östra Nepal
Enastående vandring söder om Everest
Vandringen bjuder magisk utsikt Vill du uppleva Nepal bör du vandra. I nio dagar går du mellan byar, genom terrasslandskap och skogar dit få andra turister kommer. På 4000 m har du en strålande utsikt över de högsta topparna i östra Himalaya. Resan avslutas med ett besök i Chitwan, en av Sydasiens bästa nationalparker.

18 dagar. 14 700 kr

12.10 Cykla på Kuba
Möt lokalbefolkningen längs vägarna
Cykling längs kusten Du cyklar på bilfria vägar längs sockerrörsfält, genom odlingar av tropiska frukter och över gröna kullar. Du kommer till områden i östra Kuba dit få turister kommer. Resan tar dig även till historiska platser som Bayamo, Trinidad och Santa Clara.

21 dagar. 22 400 kr. Fullbokad! Extra avgång i november!

17.10 Madagaskars regnskogar
En dröm för naturälskare
Kameleonter är lätta att ta och fotografera Vi gör vandringar i fyra nationalparker. Lemurer och kameleonter, några av världens mest förunderliga existenser, ser vi lite varstans. En mycket ambitiös naturresa som tar dig till platser och upplevelser som vi annars bara ser i påkostade utländska TV-dokumentärer.

19 dagar. 25 700 kr

19.10 Kuba
Upptäck unika Kuba
Taxichaufför i Havanna Alla har vi vår bild av Kuba: Amerikanska bilar, Che Guevara, musik och dans, cigarrer och Hemingways böcker. Kuba är allt det här och bjuder på en unik atmosfär. Resan tar dig tvärs över hela ön, från mytomspunna Havanna genom historiska kolonialstäder till Baracoas vackra natur.

19 dagar. 20 800 kr.

22.10 Cykla i Vietnam
Möten du aldrig glömmer
Du cyklar i vackra omgivningar Ett äventyr på cykel längs småvägar, mellan byar och städer i Röda flodens delta. Du cyklar rätt in i den vietnamesiska vardagen och får många möten med människor som delar med sig av sina erfarenheter från Vietnam - landet i ständig förändring.

14 dagar. 13 700 kr.

22.10 Kambodja Laos Vietnam Tre länder - tre olika kulturer
Flytande fiskeby i Si Phan Don i Laos Se det bästa av Sydostasien på en resa till tre länder. Du börjar i Kambodja med de världsarvslistade Angkor-templen. I södra Laos besöker du Si Phan Don, Mekongflodens allra vackraste del. Väl i Vietnam besöker du Hoi An och Ninh Binh där du cyklar bland risodlingar och sockertoppsberg.

22 dagar. 19 400 kr.

25.10 Costa Rica & Nicaragua
Vulkaner, molnskogar och kolonialstäder
Reseledaren Carlos i Miraflor, Nicaragua Under två veckor lär du känna både "ticos" och "nicas" och deras fantastiska länder. I Costa Rica upptäcker du det rika djur- och växtlivet från en kajak och besöker en by i närheten av vulkanen Arenal. I Nicaragua utforskar du kolonialstäderna León och Granada, samt vulkanön Ometepe.

15 dagar. 15 900 kr

29.10 Nordöstra Indien
Minoritetsfolk och regnskog i östra Himalaya
I Kaziranga finns det gott om Noshörningar Resan tar dig till det okända nordöstra Indien. Här vid Himalayas östra sluttningar hittar du Indiens sista orörda regnskog och mängder av minoritetsfolk. Följ med till Kaziranga med ett enastående djurliv. Färdas på Brahmaputrafloden, bo hos en familj på ön Majuli och vandra bland jakar i Himalaya.

21 dagar. 20 600 kr.

30.10 Ecuador
Spektakulära naturupplevelser
Dödskalleapan vilar i trädkronan Känn historiens vingslag i Quito och Cuenca, njut av heta källor i Anderna, upplev vardagen tillsammans med familjer i Amazonas och koppla av vid Stillahavskusten. Du kan även välja att lägga till Galápagosöarna där du beundrar havsleguaner och sjölejon!

15 dagar. 15 400 kr

Varma hälsningar från oss på Läs & Res!


Följ oss på Facebook!

Läs & Res
www.lasochres.se
Lundagatan 27, 117 27 Stockholm
08-452 96 96


Katalog 2018

Du har väl vår senaste katalog?

Snart kommer vår nya sajt.

(under tiden hittar du alla nyheter på vår gamla sajt)

Fortsätt till lasochres.se